Női kézi BL: újra a CSM Bucuresti végzett a harmadik helyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 16:50
null
Amanda Kurtovic (jobbra) egy gólt dobott a bukarestieknél (Fotó: Török Attila)
A CSM Bucuresti egy góllal, 31–30-ra legyőzte a Rosztov-Dont a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti final fourjának bronzmérkőzésén.

 

 

Nem meglepő módon mindkét oldalon azok kezdték a meccset, akik az elődöntőben kevesebb szerepet kaptak. A bukarestiek a csapatjáték hiányát és a túlzott egyénieskedést jelölték meg a Győrtől elszenvedett vereség egyik fő okaként, nos, a Rosztov ellen már szebbik arcát mutatta a CSM, de az is igaz, hogy az orosz védekezés az esetek többségében nem állt a helyzet magaslatán.

JOHANSSON NEM FELTÉTLENÜL CSAK BEUGRÁSRA VÁGYIK

"Már hozzászokhattam, hogy beugróként veszek részt a final fouron, és örülök, hogy akárcsak tavaly, ismét sikerült megszereznünk a harmadik helyet – értékelt a meccs után Per Johansson, a CSM Bucuresti ideiglenes vezetőedzője. – Tetszett a szenvedély, amelyet ezen a mérkőzésen mutattunk, jó volt látni a tüzet a csapatban. Remélem, hogy egyszer hosszú távú munka eredményeként is eljuthatok a final fourra, de elsődlegesen a montenegrói válogatottra koncentrálok."

Frédéric Bougeant, a Rosztov-Don edzője a meccs után arról beszélt, hogy a vereség ellenére büszke a csapatára. "Tegnap nem játszottunk jól, és ma sem volt jó a meccs eleje, de aztán megmutattuk, hogy tudunk küzdeni. Sajnálom, hogy nem sikerült találkozót nyernünk a négyes döntőben, de a szezonunkra büszkék lehetünk, és arra, hogy itt voltunk" – mondta a pályafutását a Nantes-nál folytató Bougeant.

Ha nem véd többször bravúrral Mayssa Pessoa, még nagyobb különbséggel elhúzhatott volna a román csapat. Így sem panaszkodhatott a kezdésre a CSM, a 7. percben már 5–1 volt az állás Per Johansson együttese javára. Érdekes volt egyébként megfigyelni, amíg a svéd edző szokásához híven nagy szenvedéllyel együtt élt a játékkal a pálya szélén, addig kollégája, Frédéric Bougeant leginkább csak egykedvűen üldögélt.

A Rosztov 18 perc alatt csak öt gólra volt képes, a Bukarest ezalatt tizenháromig jutott, és bár a cserék után megemberelte magát az orosz csapat, a szünetben így is 19–14-re mentek Neaguék. A második játékrész elején úgy tűnt, a final four harmadik meccse sem tartogat izgalmakat, 25–20 után azonban nyolc percig nem talált be a CSM, amiben a kihagyott helyzetek mellett Galina Mehgyijeva védései is szerepet játszottak. Ezt kihasználva egyenlített a Rosztov, és egyből megélénkült a találkozó. Johansson időkérése után még időben kapcsolt a Bukarest, és végül – ha csak egy találattal is – megnyerte a mérkőzést.

A románok 2017-hez hasonlóan ismét bronzzal távoznak, az első négyes döntőjén szereplő Rosztov nem tudott meccset nyerni. A lefújás után a bukaresti szurkolók még hosszú percekig a csapatukat éltették, valamint a távozó Isabelle Gulldén nevét skandálták.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
A 3. HELYÉRT
CSM BUCURESTI (román)–ROSZTOV-DON (orosz) 31–30 (19–14)
Papp László Budapest Sportaréna, 7000
néző. V: Kazanegra, Mitrovics (montenegróiak)
CSM BUCURESTI: Grubisic – Udristoiu 3, L. JÖRGENSEN 7, GULLDÉN 6, Manea 1, Niombla 2, Mehmedovics 1. Csere: Ungureanu (kapus), Jacobsen 1, Kurtovic 1, Neagu 3, CUREA 5, Frafjord 1, Ayglon. Edző: Per Johansson
ROSZTOV: Pessoa – SZUDAKOVA 5, K. Bulatovics 4, Iljina 3, Makejeva 2, Kalinyicsenko 4, BORSCSENKO 5. Csere: MEHGYIJEVA (kapus), Szeny 1, Sztyepanova, Petrova 1, Dembelé 2, Barbosa 2, Manaharova 1, Szlivnszkaja. Edző: Fréderic Bougeant
Az eredmény alakulása. 9. perc: 7–2. 18. p.: 13–5. 26. p.: 16–11. 38. p.: 23–19. 47. p.: 25–25. 53. p.: 30–27
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5

KÉSŐBB
DÖNTŐ

GYŐRI AUDI ETO KC–VARDAR SKOPJE (makedón) 27–26 (9–9, 20–20, 24–23) h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik