Női kézi BL: Görbiczé a négyes döntő legszebb gólja – videó

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 17:52
Az idényben egyik utolsó alkalommal az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) munkatársai elkészítették a hétvége válogatásait, ezúttal a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjéről. Nem meglepő módon a Győri ETO sikerével véget érő final four után mindhárom gyűjtésben szerepel játékos az immár ötszörös BL-győztes csapatból.

A négyes döntő három sztárja közé bekerült Eduarda Amorim, aki döntő érdemeket szerzett a Győr újabb sikerében. A brazil átlövő is megérdemelte volna az MVP-címet, ha nincs a finálé végi piros lapja, talán nagyobb eséllyel meg is kapta volna. három sztárja közé bekerült Eduarda Amorim, aki döntő érdemeket szerzett a Győr újabb sikerében. A brazil átlövő is megérdemelte volna az MVP-címet, ha nincs a finálé végi piros lapja, talán nagyobb eséllyel meg is kapta volna.

Amorimon kívül a gólkirálynői címet begyűjtő norvég Linn Jörum Sulland (Vipers Kristiansand és a holland Lois Abbingh (Rosztov-Don) szerepel még a kiemeltek között, közülük szavazással dől el, ki lesz a legjobb.

A legszebb öt gól közül három is győri játékoshoz fűződik: az első helyen szerepel Görbicz Anita szélsőgólja, a harmadikon Amorim egyik bombája, a negyediken Bódi Bernadett kapus feje felett elpörgetett találata.

A legszebb öt védés között három is a két győri kapusé: Amandine Leynaud a negyedik és a második, míg Kari Aalvik Grimsbö a harmadik helyen szerepel.

NŐI KÉZILABDA BL, 2018–2019
A VÉGEREDMÉNY

1. GYŐRI AUDI ETO KC (Ács Bianka, Afentaler Sára, Eduarda Amorim, Bódi Bernadett, Kari Brattset, Fodor Csenge, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Cornelia Groot, Anne Mette Hansen, Kellermann Dóra, Kiss Éva, Jana Knedlíková, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Elena Crina Pintea, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Tóth Nikolett, Varga Emőke. Edző: Danyi Gábor),
2. Rosztov-Don (orosz)
3. Vipers Kristiansand (norvég)
4. Metz Handball (francia)

NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 12.
Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz)
25–24 (15–11)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 12.
Vipers Kristiansand (norvég)–Metz Handball (francia)
31–30 (15–16)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 11.
Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO KC
22–31 (8–18)
Metz Handball (francia)–Rosztov-Don (orosz)
25–27 (8–15)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik