B. M. 2019.12.05 06:31 Frissítve: 2019.12.05 14:38

Női kézi: a román szövetség minden brassóit felfüggesztett

Meg sem várta a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) döntését a doppingolással vádolt brassói játékosok ügyében a Román Kézilabda-szövetség (FRH), amely szerdán ideglenesen felfüggesztette a Corona teljes keretének játékjogát a Nemzeti Ligában.

 

Simona Gogirla (jobbra) a lányával
 
Női kézi-vb: több román kerettag is doppingolt – sajtóhír
Razzia a román válogatottnál, Brassóban tagadják a doppingvádat
Az összes brassói játékos kikerült a román vb-keretből
A közösségi oldalra feltett fotók buktatták le a román játékosokat
Új fordulatot vett a doppingügy Romániában
 További négy Romániában játszó játékos ismerte be, doppingolt

Bár egyelőre csupán hét brassói kézilabdázó (Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopataru és Natasa Nolevszka) ismerte be, hogy intravénás lézerkezelést kapott, a FRH fegyelmi bizottsága azokat a játékosokat is eltiltotta, akiket csupán szerdára idézett be az ANAD.

Két játékos, Andreea Chiricuta és Alicia Maria Gogirla egyértelműen tagadja, hogy valaha is járt a kezelést végző klinikán. Utóbbi mindössze 16 éves, ezért édesanyja, a 2004 és 2007 között Győrben játszó Simona Gogirla be akarja perelni a lánya személyiségi jogait megsértő ANAD-ot és FRH-t.

Elmagyaráztam az ANAD embereinek, hogy a lányom nem részesült ilyen kezelésben. Mivel kiskorú, szülői engedélyre van szükség bármilyen orvosi beavatkozáshoz. Harminc évig dolgoztam a kézilabdáért, nevet szereztem magamnak, és most a lányomat doppingolónak tekintik” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak a korábbi válogatott átlövő, aki hiába kérte az ANAD-ot, hogy kezeljék bizalmasan a lánya ügyében zajló vizsgálatot. Mivel ez nem történt meg, Simona Gogirla kártérítést követel a bukaresti doppingügynökségtől.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.