BOROS MIKLÓS 2019.11.22 14:59 Frissítve: 2019.12.05 13:04

Női kézi: új fordulatot vett a doppingügy Romániában

Új fordulatot vett a brassói női kézilabdázók doppingügye Romániában: a legfrissebb hírek szerint egy rivális erdélyi klub, a Gloria 2018 Bistrita jelentette fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél a játékosait nyáron intravénás lézer-kezelésnek alávető Coronát.

Már bánhatják a brassói játékosok, hogy a közösségi oldalukra is posztoltak a kezelésről (Montázs: gsp.ro)

 

 
Női kézi-vb: több román kerettag is doppingolt – sajtóhír
Razzia a román válogatottnál, Brassóban tagadják a doppingvádat
Az összes brassói játékos kikerült a román vb-keretből
A közösségi oldalra feltett fotók buktatták le a román játékosokat

A bukaresti doppingellenes ügynökség hivatalosan csak három brassói játékos, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu és Daciana Hosu ellen indított vizsgálatot, ám a román szövetség óvatosságból egyetlen Corona-játékost sem vitt ki Japánba, a jövő hét végén kezdődő világbajnokságra.

Az EHF-kupa harmadik fordulójában, a csoportkörbe jutásért vívott párharcban a Coronával szemben csak idegenben lőtt kevesebb gól (25–27 Besztercén és 24–22 Brassóban) miatt alulmaradó Gloria vezetése csütörtökön jegyzékben kérte a bukaresti szövetséget, hogy gyorsított eljárásban vizsgálja ki az ügyet. Besztercén ugyanis azt remélik, hogy amennyiben beigazolódnak a doppingvádak, átvehetik a Corona helyét az EHF-kupa csoportkörében, ahol a lengyel Perla Lublin és a dán Odense mellett az Érd is ellenfelük lenne.

Horatiu Pasca, a Gloria edzője szerint a Beszterce-Naszód megyei tanács rengeteg pénzt fektetett a csapatba, ezért pedig a klub tartozik annyival, hogy állást foglal az ügyben. „Nekünk úgy tűnik, hogy ez egy tisztességtelen, elcsalt verseny volt! Egy szót se szóltunk volna, ha tízzel ver minket a Brassó, de egyenlő eredménynél egy tiltott módszer döntő lehet” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak a besztercei szakvezető.

A FRH igazgatótanácsának hétfői döntése után pedig akár az EHF-hez fordulhat a Gloria, amely már egy ügyvédi irodát is felfogadott érdekei képviseletére.

A román válogatottnál Ambros Martín előző szövetségi kapitány másodedzőjeként is dolgozó Pasca nem a játékosok, hanem a brassói klub büntetését szeretné elérni. „Nagyon, nagyon sajnálom a sportolókat. Lehet, hogy tudniuk kellett volna, mit tesznek, de hát kiben bízzanak meg, ha nem az őket foglalkoztató klubban” – mondta Pasca.

A besztercei edző tudatában van, hogy mindenki őket sejti az ügy kirobbanásának hátterében, és egyértelműen nem is cáfolja az információt. „És ha igen, mi a gond? Szobrot kellene állítani annak, aki nem kockáztatta meg, hogy a nemzeti együttes bajba kerüljön. A csintalan és arrogáns Brassó gúnyt űzött a versenyből és a sportolókból” – tette hozzá Pasca, aki a játékosok helyében eltiltásuk esetén több tízezer eurós kártérítést követelne a Coronától.

2019.12.08 00:38:44

Kézilabda NAGY PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Talán mennybe megy Szegeden. De nem ment. Majd esetleg Veszprémben...

2019.12.07 18:44:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Végig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végén a Veszprém otthon tartotta a két pontot.

2019.12.06 21:49:41

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Ha egy csapat hatgólos előnyről kap ki, akkor nem szabad a bírókra fogni.

2019.12.06 15:03:06

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto), CS. Z.

Oroszország, Hollandia, Románia, Norvégia és Svédország jó szereplése szolgáltathatja a reményt.

2019.12.06 10:13:32

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Jacusiro, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre), PAPP BÁLINT (Jacusiro)

A szünetben még hat góllal vezettünk, de a folytatásban nem sikerült megtartani az előnyt.