Női kézi: a BL-rajt előtt lemondott a CSM Bucuresti edzője

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.10.01. 19:12
Szinte már szokásos fordulat a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának háza tájáról, a hétvégi Bajnokok Ligája-rajt előtt lemondott Tomas Ryde vezetőedző.

A hivatalos közlemény szerint személyes okok miatt adta be lemondását, de a román sajtóban egészen mást sejtenek a háttérben. Az 59 éves svéd szakember a nyáron már távozással fenyegetett, miután megtudta, a klub több havi fizetéssel tartozik a játékosoknak. A Digi Sport szerint a probléma újra előjött, jelenleg két hónap lehet az elmaradás. A Gazeta Sporturilor azt írja, hogy ezt elégelte meg Ryde.a nyáron már távozással fenyegetett, miután megtudta, a klub több havi fizetéssel tartozik a játékosoknak. A Digi Sport szerint a probléma újra előjött, jelenleg két hónap lehet az elmaradás. A Gazeta Sporturilor azt írja, hogy ezt elégelte meg Ryde.

Ami biztos, hogy az eddigi másodedző, Adrian Vasile veszi át a helyét, ám azt nem tudni, vele meddig számolnak. Nem lennénk meglepve, ha az utóbbi évek edzőváltási hulláma után nem igazán lenne kelendő a munka a topedzők körében.

Az is igaz, hogy az eredmények sem úgy alakultak a bukaresti klubnál az idény eddig eltelt részében, ahogyan azt elképzelték. A több sérült kulcsjátékosát nélkülöző CSM előbb a Gheorghe Tadici vezette Zalautól, majd a nagy rivális Valceától is kikapott a román bajnokságban, így már az elején jelentős lépéshátrányba került.

A CSM vasárnap az Esbjerg otthonában kezdi meg a Bajnokok Ligája csoportkörét. Az egyelőre nem világos, hogy a mostani váltás hatással van-e Ryde szövetségi kapitányi munkájára. Mint ismert, a románok a mieinkkel azonos csoportban szerepelnek a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik