B. M. 2019.09.22 09:54 Frissítve: 2019.09.22 12:34

Női kézi: máris elbukta a bajnoki címet a CSM Bucuresti?

Alig öt forduló ment le a román női kézilabda-bajnokság 2019–2020-as idényéből, és a román sportsajtó máris elkönyvelte, hogy a CSM Bucuresti csapata újra elbukja a bajnoki címet. A fővárosi tanács által pénzelt, Bajnokok Ligája-győzelemre hajtó együttes ugyanis a nyitó fordulóban elszenvedett zilahi vereség (24–25) után most a címvédő SCM Ramnicu Valceától is kikapott 20–19-re, így hátránya máris hat pont fő riválisához képest.

 

A Siófokról érkező Elghaoui (középen) fontos rangadót nyert a Valceával (Fotó: Ramnicu Valcea)

Pedig a rangadón a félidőben egy, a szünet után három góllal is vezetett a CSM, amelynek a korábbi sérültjei (Cristina Neagu, Nora Mörk, a már visszatérőben levő Dragana Cvijics) mellé a jelek szerint Andrea Lekics is feliratkozott, mert a szerb kézis egyetlen percet sem játszott a második félidőben. A kőkemény valceai védekezés ellen Crina Pintea (5 gól) beállósjátéka maradt a bukaresti csapat egyetlen fegyvere, ám a korábbi győri játékos hiába egyenlített ki az utolsó perc elején. A Valceának ugyanis még maradt egy időkérése, amely után a kapust lehozva támadott, és Samara da Silva két másodperccel a végső dudaszó előtt be is lőtte a győztes gólt.

A találkozóra a decemberi térdsérüléséből lábadozó Cristina Neagut is benevezte a bukaresti klub, a világklasszis átlövő be is melegített, ám pályára végül nem lépett. A kispadról viszont végig biztatta társait, az időkéréseknél tanácsokat is adott nekik, a második félidő elején pedig egy kétperces büntetést is kapott, mert felállt a helyéről.

A tavalyi Európa-bajnokságon éppen a Magyarország elleni mérkőzésen megsérülő Neagu műtétjéről és rehabilitációjáról készült dokumentumfilmet egyébként a meccs előtti napokban mutatták be Bukarestben. A filmet a Red Bull készítette, amelynek Neagu az egyik nagykövete. A „Cristina Neagu: Egy megállíthatatlan nyolcas” című 20 perces mű első vetítésén a játékos családja és csapattársai is részt vettek. A film narrátora maga Neagu, akit bevallása szerint cseppet sem zavart, hogy a rehabilitációs gyakorlatok közben filmezték.

„Hitelességet akartam közvetíteni, azt akartam, hogy lássák: természetes vagyok” – mondta a bemutató után Neagu, beismerve, hogy elsírta magát, amikor először látta a kész filmet.

Részlet a filmből

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.