Női kézi: az edző távozással fenyegetett, fizetett a CSM

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 14:52
null
Tomas Ryde harcolta ki, hogy rendezzék a játékosok felé fennálló tartozásokat
Csak a női kézilabdacsapat játékosaival szemben törlesztette több hónapos tartozásait a CSM Bucuresti, azt is csupán azt követően, hogy Tomas Ryde, az együttes svéd edzője távozásával fenyegette meg a csapatot pénzelő román főváros vezetését. A nyáron visszatért szakember, aki egyben a román válogatott vezetését is átvette, azt követően tárgyalt a CSM, illetve a bukaresti polgármesteri hivatal vezetőivel, hogy csapata hosszabb ideje a román főváros kirakatcsapatánál játszó régi játékosai értesítették az elmaradt fizetésekről és a klub anyagi gondjairól.

A városvezetés ugyanis már korábban értesítette Szabó Gabriella (Gabriela Szabo) klubigazgatót, hogy drasztikusan csökkenteni kell a költségeket, mert a város képtelen mind a 14 szakosztályt fenntartani. A Bajnokok Ligája-győzelemre hajtó női kézilabdásokon kívül minden más szakosztály sportolóinak legalább három havi bérével tartozik a város. Az idei költségvetés – sajtóértesülések szerint – 40 százalékkal kisebb lesz a korábbinál, és a CSM néhány szakosztály megszüntetésével kezelné a válságot. A legnagyobb fenyegetésnek a rögbicsapat van kitéve, amelynek grúz edzőjét, Lasa Tavartkiladzét nem is marasztalták, de a női kéziseken kívül minden megmaradó szakosztálynak csökkenne a költségvetése.

A klubon belüli hangulatot tovább rontja, hogy a szakosztályok hiába alkalmazkodtak a büdzsék csökkenéséhez, Szabó eddig egyetlen átigazolást sem hagyott jóvá. A Gazeta Sporturilor szerint ennek oka, hogy még a csökkentett költségvetés is túllépi a főváros rendelkezésére álló összeget, így tovább kell karcsúsítani a terveket. A szakosztályvezetők pedig emiatt Szabó ellen fordultak, mondván, hogy nem az érdekeiket képviseli a polgármesteri hivatal előtt, hanem csupán elfogadja az onnan érkezett döntéseket. A sportlap szerint az olimpiai bajnok atléta kinevezése ellen már két évvel ezelőtt is tiltakoztak az akkori szakosztályvezetők, ám Gabriela Firea bukaresti főpolgármester kiállt mellette, Szabó pedig később sorra eltávolította a CSM-től az ellene felszólalókat.

A többi szakosztálynak ugyanakkor azt sem tetszik, hogy míg ők nem kapnak pénzt, addig a női kézilabdacsapat egész augusztusban külföldön készülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik