Lesz-e két magyar csapat a férfi kézi BL négyes döntőjében?

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 12:05
null
Iváncsik Gergő kiválóan játszott a párizsi meccsen (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Nem túlzás, a magyar kézilabda jövőjét is meghatározhatja bizonyos fokig, miként szerepel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő vasárnapi visszavágóján a Paris SG-t fogadó MKB-MVM Veszprém, illetve a Kielben szereplő Mol-Pick Szeged. Az első meccsen a veszprémiek 24–24-re végeztek, a szegediek szerény előnyt (31–29) szereztek, így mindkét párharc kimenetele megjósolhatatlan.

 

„Túltettük magunkat a párizsi döntetlenen, amely összességében nem is rossz eredmény, de a tanulságait mégis le kellett vonnunk, annak tudatában gyakoroltunk a héten – mondja Iváncsik Gergő, a Veszprém válogatott balszélsője, aki Párizsban négy gólt szerzett. – Nem okoztak kellemetlen meglepetést a franciák, a várt taktikával küzdöttek, felkészültünk rá. Csak a hajrában torpantunk meg, amikor sem a lerohanásaink, sem az átlövéseink nem sikerültek. Vasárnap nyilván végig kell koncentrálnunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a PSG irányítsa a meccset."

A veszprémieknek újra sokat segíthetnek a szurkolók, akiket arra kérnek Nagy Lászlóék, hogy a külsőségekben, ruházatukkal is fejezzék ki, a csapat mellett állnak – öltözzenek pirosba! A negyeddöntő első találkozóján a nyolc-nyolc gólig jutó Momir Ilics és Mikkel Hansen volt a legeredményesebb. Nem kétséges, ők vasárnap is főszereplők lesznek. „Megígérhetem, figyelünk, mert a PSG nagyon jó, veszélyes csapat, de mi Kölnbe akarunk jutni, amihez újra a védekezésünket kell tökéletesen megszerveznünk – magyarázza a támadásban és védekezésben is extrát nyújtó Ilics, akit 2017 nyaráig szóló veszprémi szerződése ellenére kiszemelt Nikola Karabatic utódjául a Barcelona. – Sajnos hibáztunk Párizsban, vasárnap nem fogunk."

A PSG egyik legjobbja, Mikkel Hansen sem pesszimista.

„Már az első találkozón sem számíthattunk másra, csakis nagy csatára, mi más következhetne vasárnap az iszonyatos hangulatú veszprémi csarnokban?! – kérdezi választ nem várva a dán balátlövő. – Nagyon eltökéltek vagyunk, végre ott akarunk lenni a négyes döntőben Kölnben."

Másik BL-csapatunk, a Szeged szombaton utazott Kielbe. „A szegedi paprikás pokolban a bika adta meg az alaphangot, aztán fel is öklelt bennünket" – írja a Kieler Nachrichten „színesen" fogalmazó szakírója, Ralf Abratis, utalva a Pick kabalaállatára. A lap szerint a „gyakorlatilag kapus nélkül játszó" német együttes tudásának töredékét mutatta a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, ezért nem volt csoda a veresége. A visszavágóra azonban hasonlóan forró hangulatot ígér az északi kikötőváros napilapja, s egyben leszögezi: a THW Kielnek kötelező bejutnia a kölni négyes döntőbe, amely nehezen elképzelhető német klubcsapat nélkül.

„Nem szeretnék jósolni, mert a BL-ben ezen a szinten már csak a legjobbak állnak – ami egyébként meglepetésnek számítana, itt már nem az – vélekedik a volt dunaújvárosi és veszprémi Marko Vujin, a Kiel világklasszis jobbátlövője. – A felkészülésünk ezen a héten is sikerült, a Szegeden elkövetett hibáinkat megbeszéltük, remélem, vasárnap sokkal jobban játszunk, mint egy hete. Nekem ismét jó érzés, hogy több régi barátommal újra találkozhatok, ez független attól, melyik csapat jut tovább."

A régi barátok egyike Zubai Szabolcs, aki nem elbizakodottan, mégis derűlátóan várja a vasárnapi összecsapást, amelyre szombaton este már a helyszínen gyakorolt a Pick.

„Csapatunk történetének egyik legnagyobb sikere lenne, ha bejutnánk a kölni négyes döntőbe, nagyon sokat tettünk érte az első találkozón – mondja a szegediek beállósa. – Szurkolóinknak nem lehetünk elég hálásak a támogatásért, mert különben aligha vertük volna meg a világklasszisok sokaságával felálló Kielt. Továbbra is az a véleményem, hogy az esélyesebb németeken nagyobb a teher, mi viszont folytathatjuk meglepetéssikereinket, amelyeket a Löwen ellen kezdtünk. A védekezésünkön, a kapusainkon, a motiváltságunkon, a sikeréhségünkön megint nagyon sok múlhat."

FÉRFI KÉZILABDA BL
NEGYEDDÖNTŐ
Paris SG (francia)–MKB-MVM VESZPRÉM 24–24
04. 19., 17.30
MOL-PICK SZEGED–THW Kiel (német) 31–29
04. 19., 19.30
PPD Zagreb (horvát)–Barcelona (spanyol)
23–25
21–43
44–68
Vardar Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel)
20–2204. 19., 15.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik