HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 08:16 Frissítve: 2018.02.14 12:27

Kézilabda: eldőlhet Ambros Martín sorsa Győrben

Miközben három sztárjátékos érkezését is bejelentette a Győri Audi ETO, a csapat edzőjének, Ambros Martínnak a szerződését nem hosszabbították meg a BL-címvédőnél. Több helyen ezt úgy értelmezték, hogy jövőre már nem Martín lesz a klub edzője, de a DIGI Sport híradójának nyilatkozó elnök szavaiból ennek az ellenkezőjére lehet következtetni.

HIRDETÉS
Vajon megy vagy marad Ambros Martín? (Fotó: Koncz György)

 

 
Női kézi: két norvég és egy francia érkezik az ETO-hoz – hivatalos
Női kézi: Győrben igenis világsztárokat igazolunk – Bartha Csaba
Női kézi: Kristiansen klubrekordért igazolt a Győri ETO-hoz

„Nagyon régóta folyamatban vannak a tárgyalások, gyakorlatilag az egész szezonban egyeztetek Ambrosszal, nyilván a teljes keretet is vele alakítottuk ki, úgyhogy hamarosan erről is nyilatkozunk” – mondta a klub elnöke, Bartha Csaba a Sport 24-nek.

A keret valóban egyre erősebb. Nyártól a csapatot erősíti a világbajnok francia kapus, Amandine Leynaud, a norvég beálló, Kari Brattset, valamint honfitársa, a világ- és Európa-bajnok átlövő, Veronica Kristiansen. Grimsbö és Amorim marad, miként Tomori Zsuzsanna és Kiss Éva is.

A cél a kettős címvédés. „Jó lenne, ha megvédenénk a címünket – a bajnokságban és a BL-ben is. Nagyon boldog vagyok, hogy újra hosszabbítani tudtam, nagyon jól érzem magam a klubnál. A szurkolótábor és a csapat is mögöttem állt ebben a három évben, amely számomra nagyon nehéz volt. De bíztam benne, hogy kapok arra lehetőséget, hogy ezt vissza tudjam adni, úgyhogy tényleg egyre jobban érzem magam a játékban is. Boldog vagyok, hogy itt tudtam maradni” – nyilatkozta Tomori Zsuzsanna, akit az elnök is méltatott.

„Ne felejtsük el, hogy Zsuzsa az elmúlt két évben nagy megpróbáltatásokon ment keresztül, és a világbajnokság óta, nagyon jól sikerült rehabilitáció után gyakorlatilag alapember – köszönhető ez sajnos a sérülteknek is. De azt gondolom, hogy nagyon jól élt a lehetőséggel, és nagyon sokat segített az elmúlt BL- és bajnoki mérkőzéseken” – fogalmazott Bartha Csaba.

Tomorival ellentétben Kiss Éva gondolkodott egy ideig a Győr ajánlatán, de biztossá vált, hogy még egy évig a Rába partján fog védeni. „Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni, jól érzem magam itt a klubnál. Kicsit azért gondolkodtam, de számítanak rám, és örülök neki, hiszen a világ egyik legjobb csapatánál folytathatom jövőre.”

FRISSÍTÉS

Román sajtóhírek szerint Ambros Martín a Rosztov-Don vezetőedzője lesz. A puterea.ro saját információira hivatkozva kijelenti, hogy a tréner távozik Győrből és Oroszországban folytatja. A hírt egyik klub sem erősítette meg hivatalosan.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 00:42:24

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.11.11 16:06:23

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még a Skjern vezetett, mégis háromgólos szegedi siker született a BL-ben.

2018.11.11 14:13:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben már hét góllal vezetett a román sztárcsapat, ennek ellenére az FTC továbbjutott.

2018.11.10 14:48:50

Kézilabda nemzetisport.hu

A meccs elején gyorsan ellépett néggyel a magyar csapat, de az átlövők szétlőtték Mikler kapuját.

2018.11.10 13:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Krim elleni sikerrel máris bebiztosította a csoportelsőséget a címvédő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS