Női kézi: Győrben igenis világsztárokat igazolunk – Bartha Csaba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 22:13
null
Veronica Kristiansen (jobbról a második) személyében klasszis átlövővel erősödik a Győri ETO
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának elnöke a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában beszélt a hétfőn bejelentett igazolásokról.

„Azt tapasztaljuk a piacon, hogy a riválisaink is mozgolódnak, és szerintem hamarosan ők is bejelentenek új játékosokat – kezdte Bartha Csaba a Harmadik félidőben. – Mi sem szerettünk volna lemaradni. Lehet azt mondani, hogy már most is erős a Győr kerete, de egy távozónk például biztosan lesz. Anja Althaus csak egy évet vállalt, a beálló posztot így mindenképpen meg kellett oldani. Ezért nagyon örülök Kari Brattset érkezésének, aki a világbajnokságon is meggyőző teljesítményt nyújtott. Kapus poszton az elmúlt időszakban voltak sérülések, ezét szerettünk volna biztosra menni, így a következő szezonban Amandine Leynaud-val együtt három kapusunk lesz. Veronica Kristiansenről se feledkezzünk meg, aki posztján ott van a három-négy legjobb között. Sok kérdést kaptam Eduarda Amorimról, de neki élő szerződése van, tehát a következő szezont biztosan velünk tölti."

Az elnök beszélt a Ferencváros és a Győr eltérő koncepciójáról, valamint az ETO keretéhez tartozó fiatalok sorsáról.

„Úgy számolok, hogy jövőre is tizenhat fős lesz az első csapat kerete. Vannak terveink a magyar szövetséggel karöltve, de erről még nem szívesen beszélnék, mert még nincs teljesen kiforrva. A lényege az lenne, hogy megoldjuk a fiatalok versenyeztetését. Sokan beszélnek itthon Fradi–Győr ellentétről, de nekem nagyon szimpatikus a Ferencváros abból a szempontból, hogy például Metzben is több fiatallal a kezdőben vette fel a küzdelmet, és ezek a játékosok megállták a helyüket. Ez példaértékű koncepció, de mi Győrben más utat járunk, igenis világsztárokat igazolunk. Minden évben az az elvárás a város, a szponzorok és a szurkolók részéről, hogy megnyerjük a BL-t, ennek szellemében igazolunk, ezt vállaltuk fel. De nem szeretnénk kibújni a felelősség alól, próbáljuk a szövetséggel megtalálni azt az utat, hogy a legtehetségesebb játékosaink fejlődni tudjanak az NB I-ben."

Bartha az igazolásokkal kapcsolatban azt még elárulta, arra már nem lát esélyt, hogy Dragana Cvijics is Győrbe kerüljön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik