Női kézi: Kristiansen klubrekordért igazolt a Győri ETO-hoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 13:58
null
Veronica Kristiansen távozásával sokat veszít a dán bajnokság
Sztárigazolásokat jelentett be a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata hétfőn, a 27 éves norvég Veronica Kristiansen elengedéséért klubrekordot jelentő összeget kap jelenlegi együttese, a dán FC Midtjylland. Elképzelhető, hogy a szintén balátlövő Anne Mette Hansen kölcsönbe kerül a következő szezonra, míg a magyar csapat esetében még nem dőlt Ambros Martín vezetőedző sorsa.

Bár a pontos átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek, az FC Midtjylland Handbold részéről elárulták, Veronica Kristiansen klubrekordot jelentő összegért távozott:

„Veronica a világ egyik legjobb játékosa, így mindig tisztában voltunk azzal, hogy csak ideig-óráig tudjuk megtartani. Normális tárgyalást folytattunk a Győrrel, és jó üzletet kötöttünk, ez a legnagyobb átigazolási összeg a klub történetében”mondta Jakob Mölgaard Christensen, az FCM klubigazgatója.

Bent Nyegaard, a dán Tv2 szakértője úgy véli, egyenesen a dán bajnokság legjobb játékosa távozik, és az FCM nem lesz képes pótolni Kristiansent. A norvég klasszis érkezésével papíron négy balátlövője lehetne a Győrnek a következő szezonban, hiszen a brazil Eduarda Amorim, a dán Anne Mette Hansen és Tomori Zsuzsanna is a keret tagja, bár utóbbi valószínűleg a jobb oldalon kap szerepet.

Hansen 2020-ig szóló szerződéssel rendelkezik a Győrnél, de nem volt problémamentes az első szezonja, ugyanis térdsérülés hátráltatta az idény első felében, ami miatt a decemberi vb-ről is lemaradt. Simone Friis, a játékos ügynöke elmondta, elképzelhető, hogy kölcsönadják a következő szezonra.

„Tárgyalunk a Győrrel a játékos jövőjéről és egy lehetséges hosszabbításról, amelyben ott lenne egy opció a következő idényre való kölcsönadásra, hogy formába lendüljön a sérülése után. Még nem tudom, hogyan végződnek a megbeszélések” mondta Friis a Tv2-nek. A csatorna szerint számos dán csapat szívesen látná a soraiban Hansent, a menedzser azonban nem kommentálta, hogy egy esetleges kölcsön esetén Hansen visszatérne Dániába vagy másik külföldi csapatban folytatná.

Bár a hétfőn bejelentett átalakulásokkal nagyjából kialakult az ETO következő idénybeli kerete, kérdőjel még akad, méghozzá az edzői poszton – Ambros Martín szerződése a nyáron lejár. Az első öt évében a csapatot négyszer BL-döntőig vezető, háromszor a trófeát is megnyerő szakember sorsáról még nincs információ, de meglepő volna, ha otthagyná az egyébként általa összerakott sztárcsapatot.

A GYŐRI AUDI ETO KC JÁTÉKOSAI
Név Poszt Szerződés lejárta
Kari Aalvik Grimsbö kapus 2019
Kiss Éva kapus 2019
Amandine Leynaud kapus 2019/2020
Bódi Bernadett jobbszélső 2019
Jana Knedlíková jobbszélső 2019
Nora Mörk jobbátlövő 2019
Tomori Zsuzsanna átlövő 2019/2020
Stine Oftedal irányító 2020
Nycke Groot irányító, átlövő 2019
Yvette Broch beálló 2020
Kari Brattset beálló 2020/21
Anne Mette Hansen balátlövő 2020
Eduarda Amorim balátlövő 2019
Veronica Kristiansen balátlövő 2021
Görbicz Anita irányító, balszélső 2019
Puhalák Szidónia balszélső 2019/2020
A most kölcsönben a német Metzingennél szereplő balszélsőnek, Korsós Dorinának 2021-ig, a most váci kölcsönjátékos, jövőre a norvég Byasennél játszó irányítónak, Lakatos Ritának 2023-ig, a most Érden kölcsönben szereplő jobbátlövőnek, Kiss Nikolettnek 2018 nyaráig, a Debrecenbe kölcsönadott balszélsőnek, Hársfalvi Júliának és az Érden szereplő irányítónak, Tóth Gabriellának 2019-ig van szerződése a győriekkel. A beálló Anja Althaus szerződése 2018 nyarán lejár, ő vissza is vonul. Az ETO fiatal játékosai közül a balszélső Fodor Csenge, az irányító Pál Tamara, a kapus Binó Boglárka, az átlövő Szilovics Fanni és Afentáler Sára, valamint a beálló Varga Emőke egyaránt 2021-ig írta alá felnőttszerződését.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik