Kézi: volt szegedi irányítót igazolt a Veszprém – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.12.04. 11:06
null
Petar Nenadics (fehérben) Berlinből Veszprémbe igazol (Fotó: AFP)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján közölte: két és fél évre szerződtette Petar Nenadicsot. A Szegeden is megfordult irányító januártól csatlakozik a magyar bajnokhoz a német Füchse Berlintől.

A belgrádi születésű irányító – aki balátlövőként is bevethető – a Crvena zvezdában kezdte pályafutását, majd egy szezont töltött a Barcelonában, mielőtt 2008-ban Szegedre igazolt. A Tisza-partiaknál két szezont töltött, aztán a dán Holstebróhoz szerződött, onnan pedig a lengyel Wisla Plockhoz – mindkét klubnál két-két idényt húzott le. 2014 nyarán a Füchse Berlin szerződtette: a német együttessel 2015-ben EHF-kupát nyert, a 2015–2016-os szezonban pedig a Bundesliga gólkirálya (229 találattal) lett.

A 198 cm magas, jobbkezes játékos a válogatottban 67 mérkőzésen 167 gólt szerzett, a 2012-es Európa-bajnokságon ezüstérmes lett. Szerződése 2018 nyarán járt volna le a Füchse Berlinnél, ám már korábban írtunk róla, hogy Veszprémre érkezhet.

A Veszprém nemrégiben egy másik igazolást is bejelentett: a nyáron Sterbik Árpád érkezik, Mirko Alilovic pedig Szegedre távozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik