R. B. 2020.04.08 14:52 Frissítve: 2020.04.08 16:44

Kézi: „Ha ezzel segít, Kovacsics Anikót nem zavarja, ha idén nem kap fizetést”

Bognár Nándor, a SportConcept ügynökség vezetője a Sport Tv Kézivezérlés című műsorában beszélt arról, miként reagálnak a kézilabdázók a koronavírus-járvány miatti helyzetre, s az ezzel járó anyagi kényszermegoldásokra.

Kovacsics Anikó, a Ferencváros válogatott kézilabdázója (Fotó: Török Attila)

 

Többek között Lékai Máté, Mikler Roland, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Zácsik Szandra is Bognárék ügyfelei közé tartoznak.

Mint ismert, a Nemzeti Sport először március végén írt arról, hogy költségracionalizálásra készülnek a Veszprémnél és a Szegednél. Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke elárulta, a Tisza-parti klubnál a játékosok nem fogadták el az egyesület által javasolt 30 százalékos bércsökkentést, s várhatóan 25 százalékban egyeznek meg. A Telekom Veszprém kedden bejelentette, egységesen 25 százalékkal csökkenti a kézilabdázók és a szakmai stáb tagjainak fizetését.

„Valóban különböző érdekek találkoznak, ám a legnagyobb érdek most az, hogy minél hamarabb legyen kézilabda, mielőbb visszatérjünk a megszokott mederbe – mondta Bognár Nándor. Mindig fontosnak tartottam, hogy példát mutassunk. A játékosokkal sokat beszélgetünk erről, persze mindenki másképp reagál a helyzetre. A nehézségben is szerepet kell vállalnunk. Például három válogatott női kézilabdázóval elárverezett mezekből befolyó összeggel támogatunk egy olyan alapítványt, amely az egészségügyi dolgozók gyermekeinek tanulását segíti, amíg ők a kórházban vannak. Másrészt felajánlottam az általunk képviselt játékosok klubjainak, hogy a vírus miatti átmeneti időszakra lemondok a nekem járó teljes jutalékról. Ezzel is próbálok példát mutatni minden szereplőnek.”

„A játékosok körében is más-más reakciókat vált ki a helyzet. Kovacsics Anikó azt mondta, ha hozzá tud járulni a mielőbbi megoldáshoz azzal, hogy az idén már nem kap fizetést, akkor nem csinál belőle problémát. Mikler Rolanddal pedig úgy döntöttünk, várjuk meg a klub álláspontját. Szerintem az a helyes, ha a klub egységesen kommunikál a játékosokkal. A Szeged eddig és most is kemény tárgyalópartner volt. Érthető, üzleti gondolkodás vezérli. Nincs nagyon helye az érzelmeknek, nem csak a Szeged esetében. Mi csak magyar játékosokkal dolgozunk, egyikőjük sem mondta azt, hogy hallani sem akar a fizetéscsökkentésről. A mértéken lehet vitatkozni. Az azonban nagyon furcsa, amikor egy klub szóba sem áll a játékosaival, s leveleket küldözget, ráadásul olyan kérésekkel, amik – legalábbis számomra – elfogadhatatlanok” – tette hozzá a menedzser.

Körkérdésünkre egyébként a magyar női topklubok úgy reagáltak, egyelőre kivárnak, és vizsgálják a lehetőségeket. További részleteket erről itt olvashatnak!

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.