HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.01.18 20:06 Frissítve: 2016.01.18 23:33

Kézi Eb: Én készítettem fel a játékosokat, én vagyok a hibás – Dujsebajev

Az Oroszország–Magyarország (27–26) kézilabda Európa-bajnoki mérkőzés után Talant Dujsebajev, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magára vállalta a felelősséget a vereségért, elmondása szerint nem készítette fel jól mentálisan a csapatot.

HIRDETÉS

 

A játékosok szerint semmivel sem leptek meg minket az oroszok (Fotó: MTI)

„Jobban játszott az orosz válogatott, mást nem tudok mondani – értékelt Talant Dujsebajev, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón. – Magamra vállalom a felelősséget a vereségért, nem a játékosok a hibásak, mert nem készítettem fel jól mentálisan a csapatot. Az első félidőben túl sokat hibáztunk, amiből hét lerohanásos gólt kaptunk. A második játékrészben nagyon picit jobbak voltunk támadásban és védekezésben is. Az orosz kapus volt a meccs hőse, sok ziccert  és hetest fogott meg. Küzdeni fogunk Dánia ellen, és megpróbálunk nyerni!"

„Megbeszéltük, hogyan kezeljük a kipattanókat, de ők profitáltak ebből – mondta Nagy László az M4 Sportnak. – Így nem lehet! Amit megbeszélünk, be kell tartani. Fegyelmezetlenek voltunk. Tizennégy gólt kaptunk az első félidőben, ebből hetet lerohanásból. Nagyon nehéz így játszani.”

„Visszajöttünk a második félidőben, de a tiszta helyzeteket be kellett volna lőni. Ma ennyire tellett. Kár érte, mert jó lett volna nyerni az oroszok ellen. Dujsebajev magára vállalta a felelősséget, de mi hagytuk ki a lehetőségeket. A megbeszélt dolgokat nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jól felkészítettek minket, de részben nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk.”

„Mindenki profi játékos, tudja, hol a helye, nem szabad lelki tényezőkről beszélni. Nem tudom rá a magyarázatot, hogyan sikerült ezt az eredményt elérnünk – mondta Bartucz László. – Keményen megdolgoztunk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de támadásban könnyen elszórakoztuk a lehetőségeket. Bosszantó így elbukni a találkozót. Innentől kezdve nincs mese, meg kell verni a dánokat. A magyar válogatottnak minden ellenfél ellen úgy kell felmennie a pályára, hogy meg akarja nyerni a mecset."

„Az volt a baj, hogy nem tudtunk felállni védekezni. Sok labdát eladtunk, így átfutottak rajtunk. Azzal a fegyverrel vertek meg minket, amit mi szerettünk volna ellenük játszani. Semmi újat nem csináltak, pont ezt vártuk. Most már bravúrok kellenek, nem is egy, rengeteg" – adta ki a jelszót Schuch Timuzsin.

Pásztor: Semmivel sem leptek meg minket az oroszok

„Az elején bealudtunk, kaptunk hét lerohanásgólt, emiatt hátrányba kerültünk. A végén a sok kihagyott ziccer és hétméteres megbosszulta magát. Pedig nagyon kellett volna nekünk ez a mérkőzés. A dánok ellen jóval több kell" – fogalmazott a csalódott Bánhidi Bence.

„Nagyon boldog vagyok, egy jó magyar csapatot győztünk le. A selejtezőben kétszer is kikaptunk tőlük, de most nyertünk. Az első félidő nagyon jól sikerült, négygólos előnybe kerültünk, és a vezetést megtartottuk a végéig. A hajrában ugyan volt némi problémánk, ami abból adódott, hogy nem hosszú a padunk” – nyilatkozta Dmitrij Torgovanov orosz szövetségi kapitány.

„Sok évet vártam rá, hogy játszhassak az orosz válogatottban, egy álmom vált valóra. Ráadásul jól is ment a játék, és hozzá tudtam tenni a sikerhez” – örömködött a meccs legjobbjának megválasztott 28 éves orosz kapus, Viktor Kirejev.

Mivel a másik meccsen Dánia legyőzte Montenegrót, már középdöntősök vagyunk, de a továbbvitt pontok miatt nagyon nem lesz mindegy a szerdai találkozó eredménye. 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 27–26 (14–10)
Gdansk, 1000 néző. V: Nikolov, Nacsevszki (macedónok)
OROSZORSZÁG: KIREJEV – Siskarjev 2, Zsitnyikov 2, Celiscsev, Csernoivanov 4, GORBOK 5, DIBIROV 6 (1). Csere: SELMENKO 5, Kalaras 1, Csipurin, Atman 1, Buzmakov, Szoroka 1 (1)
MAGYARORSZÁG: Mikler – Pásztor Á. 4 (1) , Ancsin G. 2, Nagy K., Bánhidi 1, DZSAMALI 6, Iváncsik G. 4 (1). Csere: Bartucz (kapus), NAGY L. 5, Schuch, Hornyák 1 (1), Zubai Sz., Faluvégi 1, Bodó 2, Gazdag
Az eredmény alakulása. 7. p.: 4–2. 9. p.: 4–4. 12. p.: 5–5. 19. p.: 8–7.  21. p: 11–7. 27. p:14–9. 34. p: 14–13. 44. p: 19–15. 48. p.: 23–18. 55. p.: 24–22. 58. p.: 27–24
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/3

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Montenegró–Dánia 28–30 (16–14)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
 1. Dánia 2 2 61–53 +8 4
 2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 58–54 +4 2
 3. Oroszország 2 1 1 52–57 –5 2
 4. Montenegró 2 2 55–62 –7 0

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSÜNK A CSOPORTKÖRBEN
Január 20., 20:00: Dánia–Magyarország (Tv: M4 Sport)

 A TORNÁT ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

>> FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ADATBANK

>> A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAINAK NÉVJEGYEI

>> EZT KELL TUDNI AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓRÓL!

>> ERŐSORREND

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bartucz László (Csurgói KK), Mikler Roland (MVM Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Csurgói KK), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
Irányítók: Faluvégi Rudolf (Csurgói KK), Nagy Kornél (Dunkerque – Franciaország)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Ceglédi KKSE), Dzsamali Iman (IFK Kristianstad – Svédország)
Balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgói KK), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)
Tartalék (csak akkor utazik az Eb-re, ha szükség lesz rá):
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc)

Szövetségi kapitány: Talant DUJSEBAJEV
Edző:
SÓTONYI László
Csapat-koordinátor: BARTÓK Csaba

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 00:35:50

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Győzött a jobb.

2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

HIRDETÉS
HIRDETÉS