Karl Erik Böhn alternatív gyógykezelést kap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 14:03
null
Barátja, Andreas Smeby társaságában Böhn mosolyogni is tudott az ünnepek alatt (Fotó: vg.no)
Alternatív gyógykezelést kap Karl Erik Böhn, aki a részletekről egyelőre nem akart beszélni, ugyanakkor azt újra leszögezte, hogy továbbra is küzdeni fog a leukémia ellen.

 

A magyar női kézilabda-válogatott orvosok szerint gyógyíthatatlan leukémiával küzdő szövetségi kapitánya arról nem akart beszélni, hogy hol kapja ezt a kezelést és pontosan milyen módszerről van szó, de azt hozzátette: ha működik, természetesen elárulja a részleteket is.

Böhn az ünnepi időszakot a nyilvánosságtól tartózkodva töltötte, és minden erejét arra koncentrálja, hogy továbbra is harcban álljon a gyilkos kórral. Az edző a vg.no-nak beszélt az elmúlt napokról.

„Természetesen továbbra is reménykedem benne, hogy olyan hosszan élek, ameddig csak lehet. Egy szállodában töltöttem az elmúlt időszakot, hogy elzártan legyek a világtól, és kövessem a tervemet. Próbálok harcolni a rák ellen, még ha nem is sok reményem maradt” – nyilatkozta Böhn.

„Az orvosok nem közölték velem, hogy mennyi időm lehet hátra, de nem is az idő a legfontosabb – mondta a szakember, aki az alternatív módszerről ódzkodva beszélt. – Ez nem kuruzslás, de kevesebb tudományos alapossága van, és olyan módszer, ami minden ember számára elérhető. Rengeteg ajánlatot kaptam külföldi kezelésekre, de ez nem számít. Olyan utat kell járnom, amit bárki tudna másolni.”

A 48 éves szakember beszélt az ünnepek ambivalens érzéseiről is, hiszen szenteste előtt egy nappal kapta meg a „halálos ítéletet”. „Meg kellett próbálnom kizárni. A legrosszabb édesanyám számára volt. Megértem, hiszen márciusban lesz nyolcvanhárom éves, és fájdalmas lehet a gondolat is számára, hogy a fia még előtte távozhat, de amúgy mindenki bátorságot sugall. Életem legszebb karácsonya volt ez a családdal, és rengeteg támogatást kaptam” – mondta Böhn.

Böhn már többször is bizonyította, hogy kivételes akaraterővel rendelkezik, és a sajtó nyilvánossága előtt vívta meg harcát a szörnyű betegséggel. Hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen átesve novemberben úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a leukémiát, karácsony előtt aztán megkapta a kíméletlen diagnózist az orvosoktól, újra rákos sejteket találtak a szervezetében, a betegsége pedig gyógyíthatatlan. Az új év első napjaiban utolsó blogbejegyzésében tanácsokkal is ellátta szurkolóit, az őt követőket.

Norvégiában a Böhnért szorítók létrehoztak egy támogatói alapot is, ennek norvég elnevezése „Støttefond for Karl Erik Bøhn”, a címe: DNBANOKK DNB, 0021 Oslo, Norvégia, az IBAN-szám pedig amire a támogatásokat külföldről is lehet küldeni: NO5398011437486.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik