nemzetisport.hu 2014.01.05 22:54 Frissítve: 2015.03.18 01:15

Női kézi: Most vagyok a legboldogabb - Böhn utolsó blogbejegyzése

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott gyógyíthatatlan leukémiával küzdő szövetségi kapitánya élete legboldogabb és legharmonikusabb időszakáról beszélt. A norvég szakember utolsó blogbejegyzésében végső tanácsokkal is ellátta olvasóit.

 

Böhn már többször is bizonyította, hogy kivételes akaraterővel rendelkezik, és a sajtó nyilvánossága előtt vívta meg harcát a szörnyű betegséggel. Hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen átesve novemberben úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a leukémiát, karácsony előtt aztán megkapta a kíméletlen diagnózist az orvosoktól, újra rákos sejteket találtak a szervezetében, a betegsége pedig gyógyíthatatlan.

Böhn a két gyerekével, Jennyvel (balra) és Filippel

A norvég szakember blogot is vezetett a rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon, ahol tanácsaival próbálta segíteni sorstársait. Ma azonban az utolsó bejegyzését publikálta:

„Sajnos számomra az utolsó bejegyzés következik ezen az oldalon. Azt reméltem, hogy sok évig jelen lehetek itt, de úgy tűnik, erre nem lesz módom. Próbálok néhány bölcs gondolattal zárni, ami sokakat talán motiválhat, de biztos lesznek, akiket provokálni fog" – kezdte utolsó bejegyzését Böhn, aki elárulta, Solskjaer kinevezésével új szurkolót nyert a Cardiff, arra ugyanis nincs ideje, hogy kivárja, amíg a Leeds újra a Premier League-ben fog szerepelni.

„A mában élünk és kilencven százalékban magunkra gondolunk. Neked kell megvívnod a harcaidat, nem szabad mások elvárásával foglalkoznod. A többiek jól elvannak a saját bajukkal, bízz magadban, és hidd el, hogy elég jó vagy!" – írta a norvég szakember.

„Azt tanultuk, hogy a boldogságot és az örömöt kell keresni az életben, míg a fájdalom és a nehézségek negatív dolgok. Szerintem ez nem így van, mindkettőt meg kell tapasztalnunk. Biztosan mondhatom, hogy az elmúlt évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézséggel, különösen, amikor karácsony előtt megkaptam a halálos ítéletemet. De január 3-án úgy éreztem, most vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nehéz elmagyarázni, hogy mi okozta ezt, de az átélt dolgok segítettek, hogy pozitívan viszonyuljak az élethez, és ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk."

„Köszönöm a gyerekeimnek, az anyjuknak, az én édesanyámnak, a családnak, a kedvesemnek, a barátoknak, a szurkolóknak és a támogatóknak, hogy szebbé tették az életemet. Ezen felül fantasztikus támogatást és gondoskodást kaptam a kórházakban is" – fogalmazott Böhn, majd végső tanácsokkal is ellátta olvasóit.

„Vigyázz a szeretteidre!”
„Éld az életed!”
„Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!”

++++++++++

„Felfogtam, hogy minden egyes napot meg kell élni. Nem úgy, mint az utolsót, de a mában kell élni" – tette hozzá a Verdens Gangnak Böhn a blogbejegyzését kommentálva, élete legszebb, családdal töltött karácsonyáról beszélve.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.

2020.10.14 17:56:27

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Örömjáték: biztos sikerrel hangolt a Telekom Veszprém a Barcelona elleni csoportrangadóra.

2020.10.13 21:46:46

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Csodáltam, hogy a kollégák egy része ötkor kel, fél hatkor a boltban van, hogy feltöltse a polcokat. Nekem az eddigi életem során megadatott a luxus, hogy a hobbim legyen a munkám. Azóta jobban megbecsülök sok mindent.”