MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2020.05.29 22:45 Frissítve: 2020.05.30 09:01

Kabátügy – Malonyai Péter jegyzete

 

Újragombolják a kabátot Érden, már ami a kézilabdát illeti. Ez bizonyos, az már kevésbé, hogy rosszul volt-e begombolva a kabát, és egyáltalán: megérdemli-e a törődést a raglán, a felöltő, az ujjas, ki tudja, melyik változat a divat most a városban.

Tény, nem kis vihar előzte meg a váltást, hiszen a polgármester a kívülálló számára szinte egyik napról a másikra jelentette be, hogy vége a jólétnek, nincs pénz arra, hogy a városnak kézzel és labdával hírnevet szerző klasszisok folytassák emlékezetes útjukat.

 
Megvan az Érd új edzője, sőt az első új szerzeménye is – hivatalos 
Csínján kell bánni az összegekkel – véli az Érd új edzője

Érvelésében röpködtek a milliók és a nevek, a bizonyítékok alig-alig, ami engem illet, annyit vettem le az indulatából, hogy egyértelműen a közpénz elherdálása, ami történt. Ő tudja, pontosabban véli, mindenesetre eddig még nem derült fény arra, hogy indult-e eljárás jogsértés miatt, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy az érvényes szerződések túlságosan nagy összegekről szóltak.

Hogy a másik oldal is szerepet kapjon, Szabó Edina vezetőedző és Rácz Marianne szakmai igazgató szerint egyértelműen a politika van a háttérben, a részletek itt sem nyilvánosak.

Mindenesetre, ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok, másrészt aligha Érd az egyetlen város, ahol a mai – elismerem, több mint gyakran túlzott – igények alapján támogatnak egy-egy sikerágazatot.

Kicsit elidőztem a (közel)múltnál, de nem feleslegesen, hiszen az új edzőnek, Horváth Rolandnak nem csupán az újrakezdés – esetünkben több értelemben is – nehézségeivel kell megküzdenie, hanem a csapatot körülvevő és nyilván az öltözőben is érezhető rossz szájízzel is. Bízom benne, hogy az edzőnek sikerül megfelelő játékosokra szert tennie ahhoz, hogy az égi célok (európai elit) után a földi örömök (bennmaradás) teljesüljenek. Olvasva a nyilatkozatát, mely szerint napjainkban már nem olyan vonzó az NB I egy másodosztályú tehetségnek, mint korábban és mint normálisan, nem lesz könnyű dolga.

Nem tudom, mostanság mennyire hiteles a klub honlapja (a régi szakmai stáb és a játékosok nyilván törlendők), ám 22 támogatót tartalmaz. Kérdés, maradnak vagy mennek-e, ha akarnak, mehetnek-e, ez újra a jogi oldalra (szerződések) tereli a figyelmet.

Mert – ez tényleg mániám – alapvetően a paragrafusokban hiszek, az indulatok helyett a szabályokban és persze a követésükben.

Még az olyanokban is – ha már kabát és gombok –, hogy a ruhatár kötelező.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.