Kabátügy – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 22:45

Újragombolják a kabátot Érden, már ami a kézilabdát illeti. Ez bizonyos, az már kevésbé, hogy rosszul volt-e begombolva a kabát, és egyáltalán: megérdemli-e a törődést a raglán, a felöltő, az ujjas, ki tudja, melyik változat a divat most a városban.

Tény, nem kis vihar előzte meg a váltást, hiszen a polgármester a kívülálló számára szinte egyik napról a másikra jelentette be, hogy vége a jólétnek, nincs pénz arra, hogy a városnak kézzel és labdával hírnevet szerző klasszisok folytassák emlékezetes útjukat.

Érvelésében röpködtek a milliók és a nevek, a bizonyítékok alig-alig, ami engem illet, annyit vettem le az indulatából, hogy egyértelműen a közpénz elherdálása, ami történt. Ő tudja, pontosabban véli, mindenesetre eddig még nem derült fény arra, hogy indult-e eljárás jogsértés miatt, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy az érvényes szerződések túlságosan nagy összegekről szóltak.

Hogy a másik oldal is szerepet kapjon, Szabó Edina vezetőedző és Rácz Marianne szakmai igazgató szerint egyértelműen a politika van a háttérben, a részletek itt sem nyilvánosak.

Mindenesetre, ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok, másrészt aligha Érd az egyetlen város, ahol a mai – elismerem, több mint gyakran túlzott – igények alapján támogatnak egy-egy sikerágazatot.

Kicsit elidőztem a (közel)múltnál, de nem feleslegesen, hiszen az új edzőnek, Horváth Rolandnak nem csupán az újrakezdés – esetünkben több értelemben is – nehézségeivel kell megküzdenie, hanem a csapatot körülvevő és nyilván az öltözőben is érezhető rossz szájízzel is. Bízom benne, hogy az edzőnek sikerül megfelelő játékosokra szert tennie ahhoz, hogy az égi célok (európai elit) után a földi örömök (bennmaradás) teljesüljenek. Olvasva a nyilatkozatát, mely szerint napjainkban már nem olyan vonzó az NB I egy másodosztályú tehetségnek, mint korábban és mint normálisan, nem lesz könnyű dolga.

Nem tudom, mostanság mennyire hiteles a klub honlapja (a régi szakmai stáb és a játékosok nyilván törlendők), ám 22 támogatót tartalmaz. Kérdés, maradnak vagy mennek-e, ha akarnak, mehetnek-e, ez újra a jogi oldalra (szerződések) tereli a figyelmet.

Mert – ez tényleg mániám – alapvetően a paragrafusokban hiszek, az indulatok helyett a szabályokban és persze a követésükben.

Még az olyanokban is – ha már kabát és gombok –, hogy a ruhatár kötelező.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik