Hajdu János: A szerencsésebb csapat győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.09. 17:42
Hajdu János nehéz meccsre számított Tunézia ellen, de nem ennyire: a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a szerencsésebb csapat győzött. A magyar válogatott tagjai egyetértenek benne, hogy rendbe kell tenni a védekezést a kemény meccsek előtt. Mint ismert, a válogatott 26–24-re győzte le Tunéziát a szerbiai vb csoportkörének 2. fordulójában.

Hajdu nehéz meccsre számított – de nem ennyire nehézre (Fotó: Mirkó István)
Hajdu nehéz meccsre számított – de nem ennyire nehézre (Fotó: Mirkó István)
Hajdu nehéz meccsre számított – de nem ennyire nehézre (Fotó: Mirkó István)
Hajdu nehéz meccsre számított – de nem ennyire nehézre (Fotó: Mirkó István)
Hajdu nehéz meccsre számított – de nem ennyire nehézre (Fotó: Mirkó István)

Hajdu János elismerte, talán a szerencsén is múlt, hogy győzni tudtunk az afrikaiak ellen:

„Nehéz meccsre számítottam, de nem ennyire. Tunézia taktikusan, hatékonyan játszott, egyenrangú ellenfelünk volt, mondhatom, hogy a szerencsésebb csapat nyert. A végjátékban belehibáztak, vonalra léptek, ezért is tudtunk nyerni. Ma minden területen elmaradtunk attól, amit tudunk. Én a cseh meccstől féltem, de ott annyit ijesztgettem őket, hogy összekapta magát a csapat. Talán időben jött a figyelmeztetés, nagy csaták várnak ránk, ahol jobb játékra és nagyobb koncentrációra lesz szükség. Az ausztrálok ellen azok fognak többet játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, és elképzelhető, hogy új embert is beveszünk a csapatba."

NÉMETH ANDRÁS: GYORS INDULÁSBAN NB I/B-S SZÍNVONALON MENTEK
„Taktikailag nagyon behatárolt ellenfél volt, csak belső pozícióból támadtak, ott sem mindenki lőtt át, a Viborgban játszó irányító, Sebbah nagyon jól lő például, de alig lőtt kapura, ami azért megkönnyítette a helyzetünket. Szélről veszélytelenek voltak, gyors játékban valamilyen NB I/B-s színvonalon mentek, nem lőttek gólt belőle, egy csomó ilyen gyenge pontjuk volt” – mondta Németh András a mérkőzést követően a Sport Tv-nek. A korábbi szövetségi kapitány bővebb nyilatkozatát ide kattintva érheti el!

Az ellenfelet irányító Paulo Jorge De Roura Pereira szerint döntő lehetett a hajrában, hogy a magyar csapatban több a tapasztalt játékos:

„Köszönöm a kollégám szavait, jól és erősen játszottunk, csapatként fejlődni tudtunk a meccsen, főleg védekezésben. Nem volt könnyű a felkészülés, pár játékosommal a reptéren találkoztam. Védekezésben kitaláltunk néhány dolgot, bizonyos elemekben jók voltak a magyarok, másban megnehezítettük a dolgukat. Sok tapasztalt játékosuk van, míg nálunk kevés, talán ez hiányzott a végén. Kevesebb mint huszonnégy óránk van, hogy kijavítsuk a hibáinkat a csehek elleni meccsig."

„Csak arra gondoltam, hogy a legfontosabb, a két pont nálunk van, még ha ennyire gyenge játékkal is. Muszáj lesz belenézni a meccsbe és a hibáinkból tanulni, de a legfontosabb, hogy megvan. Amit én érzékeltem a pályán, az az volt, hogy nem volt védekezésünk, és olyan érzésem volt, hogy a csajok azt gondolják: csak sikerül, aztán valahogy behúzzuk... Viszonylag kevés energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe. Ettől a csapattól 15 gólt kapni egy félidő alatt mindenképpen sok, ez nyilván a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel is összefüggésben van. Sokkal komolyabb agressziót, sokkal több aktivitást vártunk védekezés szempontjából – főleg, hogy náluk összesen négy ember van, aki komolyabb lövőerőt mutat fel. Rájuk is játszottak, így semmi meglepő nem volt a játékukban, ehhez képest nem jól reagáltunk. Mivel nem volt védekezésünk, az egész meccsnek nem volt meg az ritmusa, amiből könnyű indításgólokat tudtunk volna szerezni, így az egész nyögvenyelőssé vált" – értékelte a magyar csapat játékát Siti Bea a Sport Tv-nek, hozzátéve: előre figyelmeztették a játékosokat, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés.

A hajrában sorsdöntő gólokat szerző Tomori Zsuzsanna úgy vélte, rendbe kell tenniük a védekezést:

„Nehéz meccs volt szerintem is, nem tartottuk be a megbeszélt elveket, a védekezésünk szétesett, ezt mindenképpen rendbe kell tenni, ha komoly eredményt szeretnénk elérni. Hagytuk őket játékba lendülni, és ez majdnem megbosszulta magát. Ez is olyan volt, mint egy tipikus első meccs, még ha valójában ez már a második fordulóban történt.”

A kapunkat hat góllal megterhelő Marua Dauadi is reményét fejezte ki, hogy a számukra sorsdöntő meccsen legyőzik kedden a cseheket.

„Fantasztikusan küzdöttünk, a maximumot nyújtottuk, és ennek nagyon örülök, még akkor is, ha ezért nem jár pont. Van 24 óránk, hogy felkészüljünk a csehek ellen, és ha holnap még jobban játszunk, akár meglepetést is okozhatunk.”


NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT (ÚJVIDÉK)

TUNÉZIA‒MAGYARORSZÁG 24–26 (15–15)
Tunézia: Abdallah ‒ Szfar Ben Sker, Dzsauadi 2, Sebbah 5, Elgaui 4, Tumi 5 (3), Kilani 1. Csere: Ben Szlama (kapus), Jahjaui, Dauadi 6, Daula, Kuki 1. Szövetségi kapitány: Paulo Jorge De Roura Pereira
Magyarország: Kiss É. ‒ Kovacsicz 4, Tomori 5, Görbicz 6 (2), Cifra, Szucsánszki 2, Vincze 1. Csere: Herr O. (kapus), Bulath 2, Szamoránsky P. 1, Szekeres, Triscsuk 1, Bognár-Bódi 1, Vérten 3. Szövetségi kapitány: Hajdu János
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/2

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

Csehország‒Németország 32–37
Ausztrália‒Románia 13–32 (7–16)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia
2
2


59–30
+29
4
2. Németország2272–47+254
3. MAGYARORSZÁG2261–51+104
4. Tunézia2241–53–120
5. Csehország2259–72–130
6. Ausztrália2228–67–390
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik