Női kézi-vb: „Gyors indulásban NB I/B-s színvonalon mentek”

Vágólapra másolva!
2013.12.09. 17:22
Mint arról már beszámoltunk, a Szerbiában zajló női kézilabda-világbajnokságon D-csoportjának második fordulójában a magyar válogatott 26–24-re legyőzte Tunéziát. Németh András korábbi szövetségi kapitány a második félidei védekezéssel elégedettebb volt már, a szünet utáni támadójátékkal azonban egyáltalán nem, Tomori Zsuzsannáért aggódik, és pihentető/felhozó mérkőzésre számít az ausztrálok ellen.
„Tomori miatt aggódom, az azért nem jó nekünk, hogy ezt a mérkőzést végig kellett játszania – mondta a Sport Tv-nek a mérkőzést követően Németh András. – A védekezésünk a második félidőben javult. Ha az elsőben így védekeztünk volna, akkor jóval egyszerűbb mérkőzés lett volna, és tudott volna Tomori pihenni, ez később fájhat, hogy neki végig kellett játszania.”

Ez már a második olyan mérkőzés volt, ahol igencsak döcögős első félidőt játszott a csapat.

„Olyan, mintha az első félidőben még nem ismernénk az ellenfelet – vélekedett a korábbi szövetségi kapitány. – A másodikban arra már kihegyeztük a védekezést, hogy az átlövők ne érvényesüljenek, a legeredményesebbként záró balátlövő (Dauadi – a szerk.) talán nem is volt eredményes a szünet után, és csak talált góljaik voltak.”

„Taktikailag nagyon behatárolt ellenfél volt, csak belső pozícióból támadtak, ott sem mindenki lőtt át, a Viborgban játszó irányító, Sebbah nagyon jól lő például, de alig lőtt kapura, ami azért megkönnyítette a helyzetünket. Szélről veszélytelenek voltak, gyorsjátékban valamilyen NB I/B-s színvonalon mentek, nem lőttek gólt belőle, egy csomó ilyen gyenge pontjuk volt.”

„Semennyire – felelte arra a kérdésre, mennyire volt elégedett a második félidei támadójátékunkkal. – Komplikált támadójátékunk volt. Amikor egyszerűen játszottunk, gólt szereztünk belőle, amikor komplikáltuk, akkor meg hibáztunk.”

A korábbi kapitány szerint felhozó mérkőzésnek ideális lehet az ausztrálok elleni mérkőzés, azok, akik eddig kevesebbet játszottak, most több lehetőséget kaphatnak, a sokat szereplők pedig pihenhetnek egy kicsit.

„Nem kell rekordokat javítani, elég tizenöt góllal nyerni, arra ez a válogatott keret bármilyen összeállításban képes.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik