Férfi kézi-vb: Baloghnak rengeteg erőt adott a társak fogadtatása

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 20:34
null
Balogh Zsolt remek játékkal tért vissza (Fotó: MTI)<br />
A magyar férfi kézilabda-válogatott kulcsfontosságú, 26–21-es győzelmet aratott a világbajnokság középdöntőjében Tunézia ellen. Vladan Matics elmondta, az este kicsit ünnepelni fognak, míg a bokasérüléséből visszatérve is kiválóan játszó Balogh Zsoltnak sok erőt adott a társak fogdatatása.

LÉKAI MÁTÉ NAGY NAPJÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK!

„A lefújásnál nem szakadt át rögtön a gát, kellett két-három perc, hogy tudatosuljon a győzelem – mondta Csoknyai István az M4 Sportnak a lefújás után. – Azt kaptuk, amire számítottunk, tudtuk, hogy az első félidőben nem lesz nagy különbség. A második játékrészben talán jobban bírtuk erővel, feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés is. Szépen zártunk, a friss emberek lendületet hoztak.”

„Az ember ilyenkor nem lehet elégedetlen, de ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, és futunk – ami persze nem kellett –, akkor lehetett volna nagyobb különbségű győzelem is, de ezzel az öt góllal mindenki boldog.”

„Jól fel volt építve a stratégiánk. Azt kaptuk az ellenféltől, amire számítottunk, nem húztak semmi váratlant. Talán a végén a nyitott védekezéssel megfogtak minket, de ebben közrejátszhatott a fáradtság és a kapkodás is. Összességében végig uraltuk a mérkőzést, már a szünetben is kettővel vezettünk, és a végén nem forgott veszélyben a győzelem, csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyerünk. A szurkolóknak is köszönjük a biztatást, nagyon jólesett, főleg a végén, ahogy megtapsolták a csapatot.”

A másik szövetségi kapitány, Vladan Matics elmondta, a meccs előtt elfogadta volna az ötgólos sikert.

Kicsit idegesen kezdtünk, a tunéziai kapus megfogott néhány ziccert, de miután átvettük a vezetést, megnyugodtunk. A második félidő közepén nagyon jól játszottunk, a végén gondunk volt a nyitott védekezéssel, nem tudtuk megoldani azonnal, de a meccs előtt aláírtam volna az ötgólos győzelmet, az biztos”

A Tatabánya vezetőedzője hozzátette, csak akkor nyugodott meg, amikor már hét góllal vezettünk a második játékrészben.

Szerintem ma este kicsit ünnepelni fogunk, kézilabda nélkül. Meg kell szervezni ezt a két napot, hogy jusson kellő idő regenerációra, videózásra, aztán nekimegyünk a norvégoknak. A svéd–norvég meccsen a svédeknek fogunk szurkolni, hogy még legyen esélyünk megelőzni a norvégokat.”

Balogh Zsolt szombat este érkezett vissza a csapathoz, miután Katar ellen bokasérülést szenvedett. A szegedi jobbátlövő újra főszereplővé lépett elő, és 13 lövésből elért 9 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

Nem volt könnyű, de nagyon örülök, hogy így tudtam visszatérni. Jólesett, ahogy a srácok tegnap fogadtak, és ez olyan erőt adott, hogy nem tehettem meg, hogy ne adjak bele ma mindent – mondta a magyar újságíróknak Balogh. – Szerencsére nagyon jól sikerült a mai meccs. A találkozó előtt nekem is kérdés volt, hogy fogja bírni a bokám. Nagy fájdalmaim nem voltak, de nem mindegy, hogy az utcán sétál az ember, vagy egy világbajnok mérkőzést játszik. Szeretném megköszönni a válogatott és a Szeged orvosi stábjának, hogy mindent megtett azért, hogy három nap alatt a legtöbbet javuljon a lábam. A biztonság kedvéért azért vettem be fájdalomcsillapítót, és be is kötöztük, de egy pillanatra sem gondoltam rá a hatvan perc során.”

Hozzátette, a mérkőzés után már téma volt a játékosok között, hogy a norvégokat is meg tudjuk verni. „Jön két nap pihenő, és ez lesz a következő célunk mostantól kezdve.”

Székely Márton bravúrjai is kellettek az ötgólos győzelemhez (Fotó: Ilyés Tibor/MTI)
Székely Márton bravúrjai is kellettek az ötgólos győzelemhez (Fotó: Ilyés Tibor/MTI)

Ezúttal Székely Márton védte a kapunkat, aki 35 lövésből 13-t megfogott, így 37 százalékkal zárta a mérkőzést.

„Az volt a taktika, ha nem tudunk gyors gólt lőni lerohanásból, akkor inkább álljunk fel, cseréljük meg azt a két-három embert, próbáljuk a saját javunkra fordítani a mérkőzést. A második félidőben már sokgólos előnyben voltunk, nagyon sajnálom, hogy végül nem hét vagy nyolc góllal nyertünk” – értékelt Székely, aki hozzátette, örül, hogy a végén nem adták meg a tunéziaiak gólját.

Nagy László ezúttal hasznos védőmunkájával tett hozzá a mieink győzelméhez: „Nagyon szerettük volna ezt a győzelmet. Szerencsére a második félidőben nagyobb előnyre tettünk szert, amit sokáig tudtunk is tartani. A védekezés és a kapusteljesítmény is megvolt, de mindenki hozzátett a mai sikerhez.”

A négygólos Bodó Richárd is bokasérülésből tért vissza, így adta magát a kérdés, mennyire hátráltatta mindez a játékban.

Fáradtnak éreztem magam. Ilyen helyzetben sokkal nagyobb terhelést kap a másik láb, úgy éreztem, védekezésben és támadásban is sokkal hamarabb elfáradtam. Szerencsére átestem a holtponton, és nyertünk. A második félidőben frissebbek voltunk, mint a tunéziai csapat, ez a stáb munkáját is dicséri. Várom már a két szünnapot, nem is értem, miért nem máshogy bonyolítják le a vébét, és minden másnap rendezik a mérkőzéseket. De ez van, a vége felé vagyunk, most két napot regenerálódunk, aztán szeretnénk megverni a norvégokat is.”

A Tunéziát irányító Antonio Gerona így értékelt:Talán előbb kellett volna nyitott védekezésre váltanunk, mert megzavartuk a magyarokat a végjátékban. Sajnos addigra eldőlt a mérkőzés, amelyen végig nagyon jól küzdöttünk, a szünetig tartottuk is magunkat. Javítottunk a svédek ellen elkövetett hibáinkon, ám az erősebb keretű magyar csapatot csak megszorítani tudtuk. Egyiptom ellen zárjuk a középdöntőt, ez nekünk és ellenfelünknek is presztízsmérkőzés lesz.”

A MAGYARORSZÁG–TUNÉZIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA ÉS NÉMETORSZÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ

II. CSOPORT (HERNING)
MAGYARORSZÁG–TUNÉZIA 26–21 (16–14)
Herning, 2605 néző. Vezette: Fonseca, Santos (portugálok)
MAGYARORSZÁG: SZÉKELY M. – Hornyák, BALOGH ZS. 9 (2), LÉKAI 7, Bánhidi 2, BODÓ 4, Bóka 2. Csere: SCHUCH, Nagy L. 1, Sipos A., Ilyés, Ligetvári, Juhász Á. 1
TUNÉZIA: Miszaui – Madzsdub, Hoszni 4, Szuszi 2, Suiref 3, SZANAI 5, BUGANMI 5 (1). Csere: Bedui (kapus), Dzsaballah 1, Hadzs Juszef, Ben Abdallah, Aluini 1, Maaraf, Dzsalluz
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 7. p.: 4–3. 16. p.: 5–7. 20. p.: 10–7. 26. p.: 13–12. 34. p.: 18–16. 40. p.: 21–16. 49. p.: 24–17. 57. p.: 26–19
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1

KÉSŐBB
Norvégia–Egyiptom 32–28(16–14)

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 3 3 91– 70 +21 6
2. Svédország 3 3 95– 77 +18 6
3. Norvégia 3 2 1 92– 82 +10 4
4. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 108–109 –1 3
5. Egyiptom 3 1 2 82– 89 –7 1
6. Tunézia 4 4 90–131 –41 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik