nemzetisport.hu 2019.12.22 10:35 Frissítve: 2019.12.22 13:57

Férfi kézi: Pastort ezúttal egy BL-topcsapattal hozták hírbe

A kézilabdás hírekben általában jól értesült egyik macedón oldal arról cikkezett a napokban, hogy a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, Juan Carlos Pastor válthatja Xavi Pascualt a nyáron a Barca kispadján. A klubnál közleményben cáfoltak.

 

Elképzelhető, hogy Pastort (középen) Källman (jobbról a második) követi a szegedi kispadon (Fotó: Tumbász Hédi)

A Barcát 2009 óta irányító Pascualnak ugyan 2022-ig szól a szerződése, de az utóbbi hónapokban már egyre több hír látott napvilágot arról, hogy váltás következhet be a katalán csapat kispadján. A lehetséges utódok között szóba került Talant Dujsebajev is, de neki hosszú távú szerződése van a lengyel Kielcével.

 A SZEGED KÖZLEMÉNYBEN CÁFOLT
„Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek 2021-ig érvényes szerződése van. A hírek nem igazak, a szegedi klubot senki sem kereste Juan Carlos Pastor átigazolásával kapcsolatosan és trénerünk sem kíván távozni, csak a szegedi munkára szeretne koncentrálni! A klubunk a jövőben is a korábbi gyakorlatát követi, és bármely változásról a saját hírközlő felületein ad tájékoztatást!” – áll a Szeged honlapján megjelent közleményben.

A hetmeteres.com szúrta ki a macedón g-sport.mk oldalon, hogy a legfrissebb sportági pletyka szerint a Szeged spanyol mestere, Juan Carlos Pastor neve is felvetődött a Barca kispadja kapcsán, aki jelenlegi segítőjét, Marko Krivokapicsot is vinné magával.

Pastor korábban 18 éven át irányította a Valladolidot, és négy évig volt közben spanyol szövetségi kapitány is, 2005-ben vb-címet nyert a csapattal. 2013-ban érkezett Szegedre, 2014-ben az EHF-kupában, 2018-ban a magyar bajnokságban, míg idén a Magyar Kupában vezette végső győzelemre az együttest.

A Pastor, Krivokapics párosnak egyébként 2021 nyaráig szól a szerződése Szegeden, így a távozásuk csak a klub beleegyezésével történhetne. A cikk szerint Pastorékat a Tisza-parti csapat jelenlegi 38 éves balszélsője, Jonas Källman követhetné a poszton, akinek éppen jövő nyáron jár le a szerződése játékosként a klubbal.

A g-sport.mk szerint ugyan ezek az információk nem hivatalosak, de a közeljövőben további részletekre derülhet fény.

Érdekesség, hogy a Szeged és a Barca ugyanabban a csoportban szerepel a Bajnokok Ligája aktuális idényében, az 1. fordulóban 31–28-ra nyert hazai pályán a magyar csapat, de az A-csoportot tíz forduló után a Barca vezeti egy ponttal a Szeged előtt.

Pastor nevét a közelmúltban bedobták a szlovén válogatottal kapcsolatban is, de az nem bizonyult igaznak, Ljubomir Vranjest nevezték ki a posztra

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.