T. I. 2019.11.27 15:35 Frissítve: 2019.11.27 16:02

Férfi kézi: sajtóhírek szerint szlovén kapitány lehet Pastorból – Szegeden nem tudnak róla

Sajtóhírek szerint a szlovén válogatottnál folytathatja edzői karrierjét Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője – számolt be szlovéniai és macedóniai forrásokra hivatkozva a Szeged Ma, a klubnál azonban nem tudnak megkeresésről. A spanyol szakember a kedden, azonnali hatállyal menesztett Veszelin Vujovics utódja lehetne a januári Európa-bajnokságra utazó csapatnál. A Szeged a Nemzeti Sport megkeresésére tagadta, hogy a hírnek lenne valóságalapja.

Juan Carlos Pastort Szlovéniában a szlovén válogatott kapitányi posztjának fő esélyesének tartják (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Vujovicsnak azután köszönték meg a munkát a szlovén szövetségnél, hogy a hétvégén a PPD Zagreb edzőjeként játékosának, a szlovén Aleks Vlahnak vállalhatatlan hangnemben azt üvöltötte: „dögölj meg, b...m az életed! Hát dögölj már meg, hogy ne is lássalak. Dögölj már meg!”


Ezt követően Vlahn mellett több válogatottbeli csapattársa is kiállt és jelezték a szövetség felé, nem hajlandóak részt venni a januári Európa-bajnokságon, ha nem váltják le a szövetségi kapitányt. A szlovén delo.si beszámolója szerint az RZS kedden rendkívüli ülést tartott, itt döntöttek a tréner menesztéséről. A távozásáról szóló híreket Vujovics a macedón G-Sportnak erősítette meg.

A Delónál több nevet is bedobtak, mint Vujovics lehetséges utódja, így például a Kielce szakvezetője, Talant Dujsebajev, a szabadon igazolható a Celje és a Zagreb korábbi edzője, Branko Tamse, illetve a Kiellel korábban hét bajnoki címet és három BL-t nyert Alfred Gíslason is a kalapban lehet, de ahogyan azt a Szeged Ma kiszúrta, a legfőbb favoritként Pastort emlegetik. 

Az információ kapcsán a Nemzeti Sport megkereste a szegedieket, ahol úgy reagáltak, „a hírnek nincs valóság alapja”, nem tudnak róla, hogy Pastor a szlovénekhez tartana.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.