Férfi kézi: Vranjes lesz a szlovénok kapitánya – az Eb-n találkozhat a magyarokkal

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 13:16
null
Ljubomir Vranjes marad az IFK Kristianstad edzője is (Fotó: ifkkristianstad.se)
A korábban Veszprémben és a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, jelenleg az IFK Kristianstad vezetőedzőjeként tevékenykedő Ljubomir Vranjes irányítja a jövőben a szlovén férfiválogatottat is – a két posztot egyszerre tölti be. A hírről a svéd klub számolt be a hivatalos honlapján.

 


„Edzőnk, Ljubomir Vranjes átveszi a szlovén nemzeti csapat irányítását. Az IFK Kristianstadnál meglévő megbízatása mellett, párhuzamosan lesz a szlovén válogatott szövetségi kapitánya, már a januári Európa-bajnokságra is ő készíti fel a csapatot, amely egy csoportban szerepel Svédországgal” – írja a svéd klub honlapja, az ifkkristianstad.se.

A közlemény azt is hozzáteszi, hogy a svéd együttest 2019 januárja óta vezető edzővel már korábban megállapodtak abban, hogy ilyen felkérést fontolóra vehet. Az IFK Kristianstad edzéseit Vranjes távollétében Björn Sätherström tartja majd.

A hír érdekessége, hogy a korábban a Telekom Veszprémet és azzal párhuzamosan, 2018-ban a magyar válogatott is irányító Vranjes új csapata, a szlovén válogatott a jövő januári, Ausztriában, Norvégiában és Svédországban megrendezésre kerülő Eb-n egy ágon szerepel majd a mieinkkel. Vagyis, ha a magyar és a szlovén válogatott is továbbjut a csoportjából, akkor a középdöntőben találkozhat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik