Kézi Eb: „Ez csak a kézilabda, amit már régóta csinálok. Miért kellett volna aggódnom?”

Vágólapra másolva!
2016.01.16. 19:54
null
Bánhidi igen aktív és eredményes volt (Fotó: MTI)
A lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában Magyarország 32–27-re legyőzte Montenegrót. Talant Dujsebajev szövetségi kapitány elégedett volt az eredménnyel, de jobb védekezést vár a folytatásban, míg a tornaújonc Faluvégi Rudolf és Bodó Richárd boldogan beszélt élményeiről. A csoportot az 1. forduló után az Oroszországot hat góllal legyőző Dánia vezeti.

„A győzelemmel elégedett vagyok, támadásban jól játszottunk – kezdte értékelését Talant Dujsebajev, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak. – Viszont ami a védekezésünket illeti, sok gólt kaptunk. Idegesen kezdett mindkét csapat, talán mi nyugodtunk meg előbb, és előnyre tettünk szert, amit meg is tartottunk.”

„Olyan nyitott védekezés ellen, mint amit Montenegró képviselt, nyilvánvaló volt, hogy ott kell helyzeteket kialakítanunk – mondta a szakember a csapat beállójátékáról.– Rengeteg problémát okozott nekünk Vuko Borozan védőmunkája is.”

Dujsebajev a sajtótájékoztatón annyit tett hozzá, hogy Montenegró hatvan percen keresztül küzdött, így oda kellett figyelniük. Bár a végén feljött az ellenfél két gólra, végig kézben tartottuk a meccset. „A következő két napban jobban felkészülünk az oroszokból" – zárta a kapitány.

„Az összjátékunk végig rendben volt, pozitív meglepetéssel töltött el a beállósaink teljesítménye. Bízom benne, hogy a védekezésünk még erősebb és határozottabb lesz, ezzel fogunk tudni győzni az oroszok ellen. A támadójátékunkon még van még mit javítani, azonban ma az is kellőképpen jól működött. A fiatal játékosaink ugyan izgultak, de ez jó hatással volt rájuk, fantasztikus egyéni teljesítményeket mutattak be. Örülök, hogy nem teli gatyával, hanem büszkén és jól játszva mutatkoztak be első Eb-mérkőzésükön” – értékelt Mikler Roland.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán – mondta az irányítóban kezdő Faluvégi Rudolf. – Próbáltam előzetesen elképzelni, hogy milyen érzés lesz itt állni, és különböző stresszkezelési technikákon gondolkodtam. Aztán amikor ott voltunk a pályán, és ugyanazokat a srácokat láttam, akiket edzésen, majd ránéztem az ellenfelünkre, tudtam, hogy ez csak a kézilabda, amit már tizenegy és fél éve csinálok és nagyon szeretek. Miért kellett volna aggódnom? Élveztem az egész mérkőzést."

„Védekezésben volt néhány pillanat, amikor úgy láttam, lehettünk volna feszesebbek. Ebben én is élen jártam sajnos. A szerb meccsekhez képest viszont sokat léptünk előre, szeretnénk tartani ezt a fejlődési irányt. Egyre keményebb mérkőzések következnek, de most jövünk csak bele igazán. Ez biztató kezdet volt."

Bodó: Felpörögtem, de védekezésben elment az önbizalmam

„Jó csapat a magyar, kiváló edzővel és a Bajnokok Ligájában edződő játékosokkal. Mi próbáltunk a legjobb tudásunk szerint küzdeni, de fiatal és tapasztalatlan még a válogatottunk. Feljöttünk ugyan két gólra, de nem tudtunk egyenlíteni. Hasznos volt nekünk a meccs a jövőre nézve" – értékelt Ljubomir Obradovics montenegrói szövetségi kapitány.

„Nincs sok mondanivalóm, a jobb csapat nyert. Nem a legjobb arcunkat mutattuk, fejlődnünk kell, mert ennyi kapott góllal nem lehet nyerni" – tette hozzá a négy gólig jutó Vaszko Sevaljevics.

FÉRFI KÉZILABDA EB, LENGYELORSZÁG
CSOPORTKÖR
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–Montenegró 32–27 (16–12)
Gdansk, 4000
néző. V: Gousko, Repkin (fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Pásztor Á. 1, Nagy L. 1, Faluvégi 3, BÁNHIDI 7, Bodó 3, Iváncsik G. 4 (2). Csere: Schuch, Borsos 1, Zubai Sz. 2, DZSAMALI 5, Nagy K., ANCSIN G. 5, Gazdag, Hornyák. Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev
MONTENEGRÓ: Mijatovics – Melics 1, CSAVOR 5, BOROZAN 7, GRBOVICS 5, Petricsevics, Vujovics 2. Csere: Risztanovics (kapus), Sevaljevics 4 (1), Lipovina 3, Andelics, Milasevics, Radovics. Szövetségi kapitány: Ljubomir Obradovics
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5–1. 9. p.: 8–2. 18. p.: 11–8. 23. p.: 13–10. 36. p: 19–16. 39. p: 22–18. 48. p: 25–23. 55. p.: 29–23
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1

Dánia–Oroszország 31–25 (13–13)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 1 1 31–25 +6 2
2. MAGYARORSZÁG 1 1 32–27 +5 2
3. Montenegró 1 1 27–32 –5 0
4. Oroszország 1 1 25–31 –6 0

FÉRFI KÉZILABDA EB 2016: KÖVESSE VÉGIG A TORNÁT ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

>> FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ADATBANK

>> A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAINAK NÉVJEGYEI

>> EZT KELL TUDNI AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓRÓL!

>> ERŐSORREND

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bartucz László (Csurgói KK), Mikler Roland (MVM Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Csurgói KK), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
Irányítók: Faluvégi Rudolf (Csurgói KK), Nagy Kornél (Dunkerque – Franciaország)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Ceglédi KKSE), Dzsamali Iman (IFK Kristianstad – Svédország)
Balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgói KK), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)
Tartalék (csak akkor utazik az Eb-re, ha szükség lesz rá):
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc)

Szövetségi kapitány: Talant DUJSEBAJEV
Edző:
SÓTONYI László
Csapat-koordinátor: BARTÓK Csaba

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEINK A CSOPORTKÖRBEN
Január 18., 18:00: Oroszország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Január 20., 20:00: Dánia–Magyarország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik