Férfi kézi: Borozan a Vardar után a Veszprémhez szerződött

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 11:32
null
Borozan itt még a Vardar dresszében… (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport információja szerint Vuko Borozan szerda délelőtt kettő plusz egy évre aláírt a Telekom Veszprémhez, és ezzel teljessé vált a BL-döntős bajnok kerete a 2019–2020-as kézilabdaidényre, amelyben a csapat a SEHA-ligában is szerepel. E híreket később a veszprémiek hivatalos honlapja megerősítette.

Szerdán Veszprémbe érkezett és aláírta új szerződését a Telekom Veszprém vezetőivel a Bajnokok Ligája-ezüstérmes magyar bajnok legújabb szerzeménye, a 25 éves montenegrói Vuko Borozan. A Vardar Szkopjéből frissiben igazolt játékos a világ egyik legjobbjának tartott balátlövő. A Barcelona által is megkörnyékezett játékos lehetséges Veszprémbe igazolásáról már lehetett olvasni az elmúlt időszakban, most lett hivatalos a transzfer.

– Miért választotta a Veszprémet?
– Egyik legjobb barátom, Momir Ilics ajánlotta, és nagyon sok jót mondott a csapatról, a klubról, amelyet persze senkinek, nekem sem kell bemutatni.

– Ilyen hatásos volt Ilics rábeszélése?
– Az is, meg aztán vonzott a sok régi ismerős és barát. Nem titok, sőt ahol csak tudom, elmondom, a példaképem Nagy László. Ő visszavonult ugyan, de itt marad a klubban, biztosan sokat fog segíteni az együttesnek. Remélem, személy szerint nekem is. A csapatban többen is balkáni országokból érkeztek, közös a mentalitásunk, az életvitelünk, sok a közös szokásunk. A kézilabdáról is hasonlóan gondolkozunk.

…és szerda délelőtt immár veszprémi mezével a kezében (Fotó: Simon József)
…és szerda délelőtt immár veszprémi mezével a kezében (Fotó: Simon József)

Borozannal immár teljes az új idényre a 20 tagú veszprémi keret, amelyet – frissiben meghosszabbított szerződése szerint – David Davis edző 2023 nyaráig dirigál.

A veszprémi klubot működtető cég vezérigazgatója, Csík Zoltán, valamint a horvát Sinisa Ostojic, a zágrábi központú SEHA-Gazprom-liga vezérigazgatója szerdán bejelentette, hogy a Telekom Veszprém visszatér a regionális, 12 csapattal felálló SEHA-ligába, amelyben az ősszel két csoportban kezdődnek a küzdelmek.

VUKO BOROZAN NÉVJEGYE
Született: 1994. április 9. Cetinje (Montenegró)
Állampolgársága: montenegrói
Magassága/súlya: 203 cm/105 kg
Posztja: balátlövő
Klubjai: RK Lovcsen (montenegrói, 2007–2012),HRKKarlovac (horvát, 2012–2014), Metalurg Szkopje (macedóniai, 2014), TuS Nettelstedt-Lübbecke (német, 2014–2016), Vardar Szkopje (észak-macedóniai, 2016–2019), Telekom Veszprém (2019–)
Válogatottsága/góljai: 11/31
Legjobb eredményei: Eb-16. (2014), 2x BL-1. (2017, 2019), 3x SEHA-liga-1. (2017, 2018, 2019), 3x (észak-)macedóniai bajnok (2017, 2018, 2019)

A TELEKOM VESZPRÉM KERETE
Kapusok:
Vladimir Cupara, Sterbik Árpád, Székely Márton
Jobbszélsők: Gasper Marguc, Dragan Gajic
Jobbátlövők: Jehja Kaled Omar, Pawel Paczkowski, Kent Robin Tönnesen
Beállók: Blaz Blagotinsek, Rogerio Moraes, Andreas Nilsson
Irányítók: Lékai Máté, Kentin Mahé, Petar Nenadics
Balátlövők: Vuko Borozan, Rasmus Lauge, Borut Mackovsek, Mirsad Terzic
Balszélsők: Dejan Manaszkov, Manuel Strlek

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Vuko Borozan (Vardar, balátlövő), Vladimir Cupara (Kielce, kapus), Rasmus Lauge (Flensburg-Handewitt, irányító-balátlövő), Rogerio MoraesFerreira (Vardar, beálló), Jehja Kaled Omar (Zamalek, jobbátlövő), Pawel Paczkowski (Kielce, jobbátlövő), Székely Márton (Tatabánya, kapus)
Távozott:William Accambray (Meskov Breszt, balátlövő), René Toft Hansen (Benfica, beálló), Momir Ilics (visszavonult, balátlövő),JamaliIman (?, balátlövő), Mikler Roland (Szeged, kapus), Nagy László (visszavonult, jobbátlövő)

DICSÉR A SZTÁRKAPUS
Sterbik Árpád, a Veszprém kapusa alaposan megdicsérte Vuko Borozant, korábbi csapattársát: „A Vardarban együtt játszottam Borozannal, aki nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, szerintem a világ egyik legjobbja a maga posztján. Ideális korban van, huszonöt éves, tökéletes az erőnléte, és úgy tudom, a térdműtétje is jól sikerült, egészségesen érkezik hozzánk. Jól járunk vele, mert a szó jó értelmében fanatikus küzdő, erősödik vele a balátlövő poszt. Ami a legfontosabb, támadásban és védekezésben is pályán maradhat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik