Férfi kézi BL: majdnem csodát tett a PSG, de a Kielce utazhat Kölnbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 18:45
null
Remili mindent megtett a továbbjutásért (Fotó: PSG Handball)
Bár a PSG a második félidőben megfordította a párharc állását a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a hajrát a lengyelek bírták jobban idegekkel, így Talant Dujsebajev együttese utazhat a kölni final fourra, 

A negyeddöntő első körének legnagyobb szenzációját szolgáltatta a Kielce azzal, hogy kiütötte hazai pályán a PSG-t, és így tízgólos előnnyel várhatta a visszavágót. Azonban ha valamelyik csapat képes lehetett ilyen tetemes hátrány ledolgozására, az éppen a párizsi sztáralakulat.

A franciák ennek megfelelően teljesen más arcukat mutatták, a Kielce védekezése pedig közel sem működött olyan hatékonyan, mint egy héttel ezelőtt. Talant Dujsebajev együttese negyedóra alatt csak három gólra volt képes, a szünetben már héttel ment a PSG.

Nedim Remili ihletett formában játszott, a francia válogatott jobbátlövő 15 lövésből 13 gólt ért el, és Thierry Omeyer is elkapta a fonalat a kapuban a második félidőben, így az 50. percben összesítésben már a PSG-nél (31–20) volt az előny . Úgy tűnt, meglehet a fordítás, a hajrát azonban elrontotta a hazai csapat. Mikkel Hansen a harmadik két percét is begyűjtötte, de Sander Sagosen is sokat hibázott, a KIelce pedig megszerezte a számára létfontosságú gólokat, és végül egyet megőrizve az előnyéből készülhet a kölni final fourra.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Kielce (lengyel) 35–26 (18–11)

Ld: Remili 13, Abalo, Gensheimer 5-5, ill. Cindric 6, Kules 5
Továbbjutott: a Kielce, 60–59-es összesítéssel.

KÉSŐBB
MOL-PICK SZEGED–VARDAR SZKOPJE (északmacedón) 29–25 (17–9)
Továbbjutott: a Vardar, 56–52-es összesítéssel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik