Férfi kézi BL: Bombac a forduló válogatottjában, Alilovic és Nilsson 2.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 09:38
null
Bombac 11 gólt lőtt a Kielcének (Fotók: Földi D. Attila)
A Kielce legyőzésében főszerepet vállaló szegedi irányító, Dean Bombac is bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójának álomcsapatába, míg az egyaránt veszprémi Mirko Alilovic egy védését és Andreas Nilsson egy gólját is beválasztották a legszebb jelenetek közé.

A férfi kézi BL 1. körének egyik meglepetését szolgáltatta a Szeged azzal, hogy legyőzte az előző szezon bronzérmesét, a Kielcét. Az emlékezetes sikerben kulcsszerep jutott Dean Bombacnak, az irányító 11 gólt dobott Talant Dujsebajev együttesének, ezzel a teljesítménnyel megérdemelten került be az EHF-nél a forduló válogatottjába.

AZ 1. FORDULÓ ÁLOMCSAPATA (az EHF videóját ide kattintva nézhetik meg)
Sterbik Árpád (Vardar Szkopje) – Kristian Björnsen (Kristianstad), Holger Glandorf (Flensburg), Dean Bombac (Mol-Pick Szeged), Tiago Rocha (Orlen Wisla Plock), Luka Mitrovics (Elverum), Anders Eggert (Flensburg)

Veszprémieket is díjaztak, Mirko Alilovic a 35. percben védte bravúrral a plocki Bartosz Konitz ziccerét, ezt a mozdulatot a második legszebb védésnek választották meg. A beálló Andreas Nilsson a 47. percben hátra vetődve talált be a Plocknak, ezt a találatot pedig a játékhét második legszebb góljának látták. A legszebb nem meglepetésre Anders Eggert látványos találata lett a PSG ellen.



Érdekesség, hogy a május végi kölni négyes döntő négy résztvevője közül csak a Veszprém tudott pontot szerezni (bár minden bizonnyal a bakonyiak bánkódnak a plocki meccs elrontott hajrája miatt), a Kielce mellett a Barcelona és a THW Kiel is vereséget szenvedett.

FÉRFI KÉZILABDA BL
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Wisla Plock–VESZPRÉM 27–27
PPD Zagreb–Kiel 29–22
Besiktas–Celje 24–30
Flensburg–PSG 39–32
B-CSOPORT
SZEGED–Kielce 31–30
Löwen–Barcelona 22–21
Kristianstad–Kolding-Köbenhavn 33–26
Montpellier–Vardar Szkopje 25–30
C-CSOPORT
Csehovszkije Medvegyi–La Rioja 27–26
Meskov Breszt–Vojvodina 34–22
Porto–Tatran Presov 33–23
D-CSOPORT
Schaffhausen–Elverum 30–31
Zaporizzsje–Metalurg Szkopje 30–24
Skjern–HCM Baia Mare 32–28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik