A Csurgó szorongatott, a Szeged hetesekkel nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 20:58
null
Zubai Szabolcsék alaposan megszenvedtek a továbbjutásért (Fotó: Mirkó István – archív)
A férfi kézilabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén a Pick Szeged hétméteresekkel legyőzte idegenben a Csurgót, így bejutott a fináléba, ahol a címvédő MKB Veszprém lesz az ellenfele.

 

Az első mérkőzés sima veresége után – a Szeged 29–18-ra nyert – a Csurgó legalább arra készült, hogy hazai pályán megszorongatja esélyesebb riválisát. A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a terv nem fog összejönni, aztán egyszer csak fordulat következett be a mérkőzésen, és a somogyiak kis híján nyertek, a hétméteres párbajban mégis elbuktak.

TATABÁNYÁRÓL
ERŐSÍT A CSURGÓ
Két kulcsjátékosa is elhagyja a nyáron a Grundfos-Tatabánya csapatát, és Csurgóra szerződik. A két tatabányai húzóember, Lele Ákos és Pordán Bálint a következő idényben ugyancsak a riválisnál folytatja pályafutását.

Lele Ákos 2008-ban érkezett Tatabányára nevelőegyesületéből, a Pick Szegedből, Pordán Bálint pedig egy évvel később csatlakozott a négyszeres magyar bajnok klubhoz a PLER KC-t elhagyva. A 25 éves irányító és a 24 éves beálló egyaránt kétéves szerződést ír alá a csurgóiakkal.

További részletek itt >>

A vendégek a meccs elején elhúztak 5–2-re, majd vezettek 7–4-re is, és előnyük folyamatos volt, még ha a félidő közepén magára is talált a hazai csapat, és nem engedte nőni a különbséget. Mikler Roland jól védett azonban a vendégeknél, így a szünetben is viszonylag magabiztos előnye volt a Picknek. 9–12

A második játékrész eleje aztán meghozta az említett fordulatot: a Szegednek 16–13 után megállt a tudománya támadásban, tíz percig nem tudott gólt szerezni, védekezésben pedig visszaesett a hatékonysága, így a Csurgó a két szélső, Miss Zoltán, illetve Nagy Máté vezetésével előbb egyenlített, majd meg is lépett három góllal (19–16).

Az utolsó tíz percben aztán Buday Dániel vezetésével magára talált a Szeged, és 21–21-nél utolérte ellenfelét. Ugyan Oláh Gábor gólja után az utolsó percben még volt esélye a győzelemre a csurgóiaknak, Buday bombája viszont ismét utat talált Pallag Péter kapujába (24–24), így következtek a hétméteres dobások.

Balogh Zsolt bedobta az első szegedi hetest, Vadkerti Gabriel egyenlített. Rajko Prodanovics sem hibázott, Kovacsics Péter lövésénél viszont Mikler Roland védett. Jonas Larholm bedobta a hetesét, ezt követően pedig odaszólt Pallagnak, amiért – az őt meglökő csurgói edzőhöz, Imre Vilmoshoz hasonlóan – piros lapot kapott. A közjáték után Borsos Tamás labdája is elakadt Miklerben, Frantisek Sulc pedig a döntőbe dobta a szegedieket.

A Szeged 2–0-ra megnyerte a párharcot, és készülhet a Veszprém elleni fináléra. A Csurgó a Tatabányával játszik a harmadik helyért.

FÉRFI KÉZILABDA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
CSURGÓI KK–PICK SZEGED 24–24
(9–12) – hétméteresekkel: 1–4
Csurgó, 800 néző. V: Dobrovits, Tájok
CSURGÓ: PALLAG – Országh 1, Kedzo, Szöllősi Sz. 3, Borsos, GREBENÁR 4, Nagy M. 2. Cs: Balogh T. (kapus), Herbert, Cifra, Oláh 3 (2), MISS 4, Katzirz 1, Vadkerti G. 2 (1), Simon 4, Kovacsics 1 (1). Edző: Imre Vilmos
SZEGED: Mikler – Prodanovics 3 (1), Ancsin 2, Pribanic 1, Sulc 3 (1), Larholm 5 (3), Vadkerti A. Cs: Tatai (kapus), BUDAY 6 (3), Kekezovics 1, ZUBAI SZ. 3, BALOGH ZS. 4 (1), Blazevic, Czina, Laszica. Edző: Skaliczki László.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4. 10. p.: 3–6. 19. p.: 7–8. 33. p.: 12–13. 40. p.: 16–16. 47. p.: 19–16. 57. p.: 22–23. 59. p.: 24–23
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/4, ill. 10/9
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Imre Vilmos:
– Csalódott vagyok, pedig megmutattuk, miért jutottunk elődöntőbe. Akadt időszak, amikor biztossá tehettük volna a győzelmet, de újra sokat hibáztunk. Így, emelt fejjel ki lehet esni.
Skaliczki László: – Az első félidőben a terveinknek megfelelően játszottunk. Ha jobban koncentrálunk, nagyobb lehetett volna az előnyünk. A szünet után taktikát változtatott a Csurgó, ezt nem tudtuk követni. A hetespárbaj külön műfaj, de készültünk rá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik