Férfi kézi: Lele és Pordán Tatabányáról Csurgóra igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 11:29
null
Pordán Bálint (balra) és Lele Ákos (jobbról a második) is távozik Tatabányáról (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Két kulcsjátékosa is elhagyja a nyáron a Grundfos-Tatabánya férfi kézilabdacsapatát. A klub a honlapján közölte, hogy Lele Ákos és Pordán Bálint a következő idényben Csurgón folytatja pályafutását. A tatabányaiak visszaigazolnák Orosházáról Kanyó Ádámot.

Lele Ákos 2008-ban érkezett Tatabányára nevelőegyesületéből, a Pick-Szegedből, Pordán Bálint pedig egy évvel később csatlakozott a négyszeres magyar bajnok klubhoz a PLER KC-t elhagyva. A 25 éves irányító és a 24 éves beálló egyaránt kétéves szerződést ír alá a csurgóiakkal.

Lele és Pordán a Veszprém elleni bajnoki elődöntő mindkét mérkőzésén a Tatabánya legjobbjai közé tartozott. Könnyen lehet, hogy a harmadik helyért leendő csapatuk, a Csurgó ellen kell majd küzdeniük.

A csapat keretének további változásairól a következőt nyilatkozta Bódi Dezső, a Grundfos-Tatabánya társadalmi elnöke a klub honlapjának:

„Azt gondolom, hogy már látható a tendencia, ami Tatabányán a csapatépítésben elindult – mondta Bódi Dezső. – A saját nevelésű játékosokból – akik nagyon sokat hozzátesznek az ifi, a serdülő és a junior csapataink eredményeihez – néhányan már a felnőtt csapatban is helyet kapnak egy ideje. Ez a folyamat nem fog megállni, a következő szezonban is szeretnénk folytatni, hogy saját nevelésű játékosokat építsünk be a csapatba. Úgy tervezzük, hogy a 16-18-as keretben három-négy fiatal játékos nemcsak, hogy benne lesz a keretben, hanem szerepet is kap majd. Örömteli, hogy Harsányi Gergellyel újabb kétéves szerződést kötöttünk és Díaz Ivónak is szerződése van. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Dénes Jánossal, Szente Gáborral is. Kiss Ádám, ha nem megy külföldre, nálunk marad. Tárgyaltunk Kanyó Ádámmal, arról, hogy visszajönne. Mi ezt szeretnénk, és azt gondolom, hogy tartozunk ennyivel neki, az édesapjának és a családjának.”

„Nagyon örültem a csurgói lehetőségnek, hiszen úgy éreztem, hogy a pályafutásomnak olyan szakaszához érkeztem, amikor tovább kell lépnem. Szimpatikusak voltak a felvázolt elképzelések és a tárgyalások folyamán is megfelelően tudtunk együttműködni. Köszönetet kell, mondjak a Tatabányának, hiszen folyamatosan játéklehetőséghez jutottam, ezáltal sokat fejlődtem. Az itt eltöltött időszak alatt lettem válogatott, ez a Tatabányán zajló munkát is dicséri. Köszönöm a szurkolók a támogatását, szeretetét és ígérem nekik, hogy az eddigiekhez hasonlóan a hátralévő mérkőzéseken is minden tőlem telhetőt megteszek a sikerért” – nyilatkozta a klubváltás kapcsán Lele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik