Férfi kézi NB I: a Szeged 11 góllal nyert az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 14:24
null
Katzirz Dávidék (fehérben) alulmaradtak a Szegeddel szemben (Fotó: Szabó Miklós)
A férfi kézilabda NB I elődöntőjének első meccsén a Pick Szeged 29–18-ra győzött a Csurgó vendégeként, és ezzel 1–0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban.

 

A Pick–Csurgó mérkőzés úgy indult, ahogy arra számítani is lehetett. A hazaiak 11 perc után 4–0-ra, majd 5–1-re is vezettek. A korai rohamból a szerb Rajko Prodanovics két indításgóllal vette ki a részét, de a nyártól valószínűleg Veszprémben játszó szélsőnek volt egy veszélyes átlövése és egyszer a kapufát is eltalálta.

Mindeközben a szegedi kapuban Mikler Roland több bravúrt is bemutatott, hetest is hárított.

A Csurgó az 5–1-es hátránya után egy kisebb feltámadásra még képesnek bizonyult, egy jó ötperces sorozat után 6–4-re felzárkózott, majd nem sokkal később 8–6, illetve 9–6 is volt az állás, ám a folytatásban Katzirz Dávidék már nem tudták tartani a lépést a Szegeddel.

A Pick megnyomta a második félidő elejét és egy 4–1-es sorozattal végleg el is döntötte a találkozót. Innentől már csak az volt a kérdés, mennyi lesz közte.

A Szegedben a legeredményesebb Frantisek Sulc öt góllal zárt, a meccs végét megnyomó Marko Lasica négy találatig jutott, míg a Prodanovics, Zubai Szabolcs, Jonas Erik Larholm, Antonio Pribanic, Marinko Kekezovics ötösfogat tagjai egyaránt három-hárommal járultak hozzá a 29–18-as hazai sikerhez.

A Szeged ezzel 1–0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőben, folytatás csütörtökön, Csurgón. A másik ágon már a Veszprém is 1–0-ra vezet a Tatabánya ellen.

FÉRFI KÉZILABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
PICK SZEGED–CSURGÓI KK 29–18 (13–8)
Szeged, 1000 néző. Vezette: Andorka, Hucker
Szeged: MIKLER – Prodanovics 4, Ancsin 1, SULC 4, Zubai Sz. 2, Larholm 4 (2), Vadkerti A. 1, Csere: Tatai (kapus), Blazevic 1, Czina, Balogh Zs. 1, Pribanic 3, Buday 1, KEKEZOVICS 3, LASZICA 4
Csurgó: Pallag – Miss 3 (2), Szöllősi Sz. 2, Herbert, Borsos, Grebenár 1, Nagy M. Csere: Balogh T. (kapus),Vadkerti G. 2, Kedzo 3, Oláh 4 (3), Katzirz 1, Simon B., Cifra 1, Országh 1
Az eredmény alakulása. 11. p.: 4–0. 17. p.: 6–2. 21. p.: 8–6.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László, a Szeged edzője: A jól felkészített Csurgóval szemben a védekezésünk szigorú volt, támadásban pedig olykor jól és látványosan játszottunk. Hasonló teljesítményt várok a fiúktól a második meccsen is.
Imre Vilmos, a Csurgó edzője: Húsz percig tudtuk tartani magunkat. Nagyon csalódott vagyok, mert ezután gyenge akarattal, sokat hibázva, fegyelmezetlenül játszottunk, hozzásegítve a Szegedet a győzelemhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik