Férfi kézi Eb: Tudtuk, hogy meg fognak gyötörni – Sipos Adrián

Vágólapra másolva!
2024.01.20. 22:25
null
Sipos Adrián szerint jól működött a válogatott hatos fala (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a magyar kézilabda-válogatott három góllal megverte Horvátországot az Európa-bajnokság középdöntős csoportjában. A meccs után Sipos Adrián, Imre Bence és Ligetvári Patrik is értékelt.

– Rendesen meggyötörték a horvátok. Keményebb volt, mint amit vártak?
– Semmivel sem volt keményebb, mert fel voltunk rá készülve – mondta Sipos Adrián, a magyar válogatott beállója. – Tudtuk, hogy meg fognak gyötörni, ez a dolguk nekik is, nekünk is, de remélem, valamit azért visszaadtam. Benne van a játékban az adok-kapok, de sosem szándékosan.

– Ezúttal nagyon jól zárt a hátsó alakzat. Felszívták magukat?
– Egyrészt keményebb, de egy kicsit másfajta védekezés volt ez. Hét a hat ellen valóban voltak gondjaink, de a hatos falunk eddig is nagyon jól működött, így volt ez most is. Megpróbáltunk annyi segítséget adni Bartucz Lacinak, amennyit csak lehet.

– Volt önökben pluszmotiváció, hogy bizonyítsanak?
– Jobban koncentráltunk hatvan percen keresztül, nem nagyon voltak hullámvölgyeink, és valóban, talán az is segített, hogy tudtuk, ez mindennél fontosabb mérkőzés. Muszáj volt mindenkinek valami pluszt hozzátennie, ami sikerült, említhetném Bartuczot, Bodó Ricsit, Bánhidit vagy Imre Bencét, de bárki mást is. A védelemben éreztük, hogy helyettesíteni kell Szita Zolit, szerintem meg is oldottuk. Arra kell koncentrálnunk, ami előttünk van, hogy fejben mindig ott legyünk. Most is csak arra figyeltünk, hogy nyerjünk a horvátok ellen, semmi másra.

LIGETVÁRI SZERINT JÁTSZHATOTT VOLNA JOBBAN A CSAPAT, IMRE A NÉMETEK ELLEN IS GYŐZELMET ÜNNEPELNE

„Tehettük volna könnyebbé is a meccset, ha az emberelőnyös helyzeteinket jobban játsszuk meg. Akkor jöttek vissza a horvátok, amikor eladtuk a labdákat, koncentrált támadásnál nem volt probléma. Amikor átvették a vezetést, még jobban összeálltunk. Van csibészség a csapatban, megpróbáltunk olyan dolgokat előhúzni, amelyeket máskor fegyelmezettebben csinálunk, illetve belemenni olyan szituációkba, amelyekre ők sem számítottak. Minden lehetőség adva van, hogy bejussunk az elődöntőbe” – mondta Ligetvári Patrik.

„Nem szeretném túlgondolni a szerepemet. Sok jó egyéni teljesítmény volt, ha valaki beszállt a padról, hozzá is tudott tenni a játékhoz, és ez mindenkire igaz. Akadtak nehézségeink, kemény munka volt volt kiizzadni a sikert, nem minden ment úgy, ahogy Izland ellen, de most is küzdöttünk. A csapatban vannak rutinosak, vannak fiatalok, ugyanakkor mindenkiben megvan a vagányság, amivel sikereket tudunk elérni. Sikeréhesek maradtunk, szeretnénk a következő, németek elleni meccset is megnyerni” – fogalmazott Imre Bence.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 2.FORDULÓ
I. CSOPORT (KÖLN)
Magyarország–Horvátország 29–26 (14–13)

1. Franciaország33106–94+12 6   
2. Magyarország32191–81+10 4   
3. Ausztria21158–57+1 3   
4. Németország21156–57–1 2   
5. Horvátország31286–91–5 1   
6. Izland3381–98–17 0
AZ ÁLLÁS

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik