Európai kézilabdaligák: Sipos Adrián ezüstérmes a Német Kupában

Vágólapra másolva!
2024.04.14. 17:49
Sipos Adriánék kikaptak a döntőben (Fotó: Getty Images)
Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen 30–19-re kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő SC Magdeburgtól a férfi kézilabda Német Kupa vasárnapi döntőjében.

A Bundesliga honlapja szerint az olimpiai kvótás magyar válogatott beállója nem szerzett gólt.

A Melsungen szombaton 33–28-ra nyerte meg a Flensburg elleni elődöntőt, akkor Sipos kétszer talált be. Csapata második alkalommal játszott finálét a kupában és másodszor lett ezüstérmes.

Ötven győzelem után megszakadt a Rosta Miklóst foglalkoztató Dinamo Bucuresti páratlan sorozata a román bajnokságban, mivel a címvédő és listavezető fővárosiak 35–35-ös döntetlent játszottak az AHC Potaissa Turda otthonában. A válogatott beálló ötször volt eredményes. A Dinamóval legutóbb 2022. május 5-én fordult elő, hogy nem nyerte meg bajnoki meccsét, akkor 32–29-re kapott ki éppen a Turda otthonában.

A válogatott Fazekas Gergő négy lövésből három góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 21–20-as hazai sikeréhez az Arged Rebud Ostrovia ellen. A Lengyel Kupa-címvédő Plock így 2–0-s összesítéssel megnyerte a negyeddöntőt és továbbjutott.

Sorozatban negyedszer nyert Tóth Rajmond együttese, a 14. helyen álló Frigoríficos del Morrazo a spanyol élvonalban: ezúttal 38-29-re győzött a Bada Huesca otthonában. A magyar irányító négy lövésből két gólt szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik