Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak

Vágólapra másolva!
2024.04.20. 16:13
Ligetvári Patrik (Fotó: Dömötör Csaba)
Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak.

A keddi sorsoláson eldőlt, hogy a magyarok sorrendben az Afrika-bajnok Egyiptommal, a Pánamerikai Játékokon címvédő Argentínával, majd Norvégiával, a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes Dániával, végül az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Franciaországgal találkoznak a csoportkörben. A negyeddöntőbe az első négy helyezett jut.

Az erőviszonyok alapján szinte biztos, hogy az egyiptomiak elleni első meccs sorsdöntő lehet a továbbjutás szempontjából, de Ligetvári számára azért is lesz pikáns, mert a Telekom Veszprémben együtt játszik az észak-afrikaiak jobbátlövőjével, Omar Jahjával, illetve balátlövőjével, Jehia el-Derával.

„Nagyon jó barátok vagyunk, napi szinten együtt vagyunk, de a sorsolás óta viccesen ellenségeknek hívjuk egymást. Már beszéltünk erről a csoportról, elemeztük is, és mindannyian azon a véleményen voltunk, hogy ilyen erős ellenfeleket nem fogunk kapni, ha továbbjutunk” – nyilatkozta a Veszprém-Szeged rangadó után az MTI-nek Ligetvári.

Hozzátette, egy olimpián bármi megtörténhet, másrészt a magyar válogatott ötödik lett a januári Európa-bajnokságon, és ha ugyanazt a formát tudják nyújtani nyáron is, akkor nincs félnivalójuk. A védekező-specialista hangsúlyozta, bármilyen magasra tehetik saját magunknak a mércét, hiszen már bizonyították, hogy bármelyik ellenfelüket legyőzhetik, ha fegyelmezetten kézilabdáznak.

A Veszprém a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában március végén 37–30-ra, április elején 39–32-re, majd a bajnokságban péntek este 36–27-re nyert a Szeged ellen.

Ligetvári elárulta, szerinte nincs ekkora különbség a két csapat között, de maximálisan „beleálltak” a pénteki mérkőzésbe. Hozzátette, örül, hogy a szegediek létszámfölényes támadójátékkal rukkoltak elő, mert így tudtak készülni a dán Aalborg HB együttesére, amellyel jövő csütörtökön találkoznak a BL-negyeddöntő első meccsén.

„Tudtuk, hogy ennek a meccsnek nincs nagy jelentősége, egyedül a szurkolók számára. Nyilván a nagy riválisunk ellen játszottunk, és szerettük volna győzelemmel megünnepelni ezt a rangadót. Nagyon örültünk, hogy jól bele tudtunk állni a mérkőzésbe, fegyelmezettek voltunk, ugyanez kell majd a jövő héten is részünkről” – magyarázta Ligetvári.

A pénteki találkozón az olimpiai kvótás magyar válogatott balátlövője, Szita Zoltán, valamint beállója, Bánhidi Bence nem játszhatott a csongrádiaknál, de Mikler Roland szerint nem ezért volt ilyen nagy a különbség a két együttes között.

„Sokkal magasabb szinten kell játszanunk a Veszprém ellen. Inkább a támadásunk az, ami jelen pillanatban nem úgy működik, ahogyan kellene, és mivel eladjuk a labdákat, nagyon sokat hibázunk, lerohanásgólokat lőnek. Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, nem tudunk segíteni, nem tudjuk tartani a frontot hátul” - nyilatkozta az MTI-nek a szegedi kapus.

Megjegyezte, kevesebb volt a jobb szakaszuk, mint a gyengébb.

A két csapat legközelebb valószínűleg a Magyar Kupa döntőjében találkozik egymással május 19-én, majd az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntőben.

Mikler közölte, a mostani szezonban már négyszer játszottak a Veszprémmel, így már jócskán van videóanyaguk, amiből készülhetnek.

„Nem azt mondom, hogy szemléletet kell váltanunk, de sebességi fokozatot mindenképpen, hogy utol tudjuk érni a Veszprémet” – szögezte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik