Férfi kézi: Lazarov vb-kijutással búcsúzott a válogatottól – játékosként

Vágólapra másolva!
2022.04.17. 21:43
null
Lazarov 23 év után két góllal köszönt el (Fotó: Twitter.com)
A jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra Európából utolsóként Észak-Macedónia jutott ki, miután a 24–24-es döntetlennel zárult, Zlínben lejátszott mérkőzésen a visszavágón Kiril Lazarovék 27–25-re legyőzték Szkopjéban Csehországot, így sorozatban hatodszor vehetnek részt a tornán. A szövetségi kapitányként is ténykedő 41 éves Lazarovnak ez volt az utolsó mérkőzése játékosként a válogatottban.

 

A szerdai 24–24 utána visszavágót némi meglepetésre a csehek kezdték jobban, a nyolcadik percben 4–2-re vezettek, de a hazaiak Filip Taleski vezetésével hoztak 5–0-s szériát a következő öt percben, s az ekkor kiharcolt 2-3 gólos előnyüket meg is tartották az első játékrész végéig.

A második harminc percben a csehek ugyan derekasan próbálkoztak az egyenlítéssel, de még egygólos közelségbe is csak öt perccel a vége előtt sikerült kerülniük, ennél közelebb már nem került a világbajnoki szereplés kiharcolásához, mert végül az északmacedónok két góllal, 27–25-re nyertek, így sorozatban hatodik alkalommal jutottak ki a világbajnokságra.

A mérkőzésen a hazaiak szövetségi kapitánya, a 41 éves Kiril Lazarov utolsó alkalommal szerepelt hazája válogatottjában játékosként – a szkopjei Borisz Trajkovszki Aréna több hétezer fős közönsége előtt két góllal és világbajnoki kijutással köszönt el a nemzeti csapattól. Szövetségi kapitányként természetesen a helyén marad a 41 éves legenda, aki 2002–2007 között a Telekom Veszprém játékosa is volt. A válogatottban 1999-ben mutatkozott be, azóta több mint 200 mérkőzésen lépett pályára, s 1700-nál is több gólt szerzett. Az első gólját a '99-es egyiptomi vb-selejtezőjének visszavágóján szerezte: Szaúd-Arábia 28–21-es legyőzésekor ő állította be a végeredményt.

 


KÉZILABDA
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, FÉRFIAK
2. KÖR, VISSZAVÁGÓK

Észak-Macedónia–Csehország 27–25
Továbbjutott: Észak-Macedónia, 51–49-es összesítéssel

KORÁBBAN
 Hollandia–Portugália 28–35
(15–17)
Továbbjutott: Portugália, 65–61-es összesítéssel
Montenegró–Görögország 33–25 (16–12)
Továbbjutott: Montenegró, 56–50-es összesítéssel

Belgium Oroszország kizárása miatt már kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra.

MÁR VB-RÉSZTVEVŐ
Dánia (címvédő), Svédország (rendező), Lengyelország (rendező), Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, Dél-Korea, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay, Magyarország, Belgium, Horvátország, Izland, Szerbia, Németország, Portugália és Észak-Macedónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik