Női kézi-vb: Rasmussen előre érezte, hogy valami hiányzik

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 20:35
null
Kim Rasmussen büszke a csapatára (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata túl ideges volt a franciák elleni világbajnoki nyolcaddöntő előtt (26–29), valamint tartott is kicsit az ellenféltől. Ezzel együtt úgy látja, a franciák megérdemelten jutottak tovább, mert okosabban játszottak.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a franciák megérdemelten jutottak tovább.

„A franciák nagyon erőteljesek voltak a keresztmozgásokban, ezt tudtuk róluk, de védekezésben nem találtunk erre ellenszert – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatón. – A játék egyes részleteiben okosabbak voltak nálunk, megérdemelten nyertek, jobbak voltak ma. Büszke vagyok a csapatomra, mert soha nem adta fel. Minden variációt megpróbáltunk, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, de folyamatosan futottunk az eredmény után."

„A meccs előtt éreztem, és erről beszéltünk a segítőmmel, Siti Beával, hogy valami hiányzik folytatta Rasmussen már a vegyes zónában. A lányok szerintem idegesek voltak, és tartottak is kicsit a franciáktól. Ez a kettő együtt azt eredményezte, hogy nem bíztunk eléggé magunkban, főleg támadásban, emiatt egy kicsit kevesebb erő volt a lábainkban, vesztettünk a gyorsaságunkból, és emiatt sokszor csak üldöztük a franciákat. Egy jó kezdésre is szükségünk lett volna, ami azonban nem volt meg, amikor meg nagy nehezen visszajöttünk, elrontottuk a félidő hajráját. Amikor lehoztuk a kapust, több könnyű gólt is lőhettek a franciák, pedig teljesen világosan meg van beszélve, ilyenkor mit kell csinálnunk. Ha eladjuk a labdát vagy kidobjuk a pályáról, arra nem lehet felkészülni."

„Egy ilyen meccsen mindennek működnie kell, ha sikert akarunk elérni. Szinte az összes lehetőségünkkel élnünk kell. Végre rendezni tudtuk a visszafutásunkat, erre a védekezésünk romlott el. Szekeres Klára nagyon küzdött a lábával, de ez csak az 55. percben vált számomra világossá. Előtte megegyeztünk, ne törődjön a két kiállítással, ha esetleg megkapja a harmadikat, majd cserélünk."

A szakvezető hozzátette, nagyon reméli, hogy csapata jövőre is fejlődni fog, folytatják a „közösen megkezdett hosszú utat", és kulcsjátékosait végre elkerülik a sérülések a következő világverseny, a rendkívül nehéznek ígérkező franciaországi Európa-bajnokság előtt.

„Nagyon örülök a győzelemnek – mondta a franciákat irányító Olivier Krumbholz. – Előre tudtuk, hogy kemény lesz, mert soha nem egyszerű a magyarok ellen játszani. Erős a védelmük, de sokat videóztunk, és megtaláltuk a megoldást. Lacrabere nagyon fontos gólokat lőtt, és Zaadit is ki kell emelnem, aki az egész vébén eddig kiváló volt. Védekezésben akadtak problémáink, amikor nem a legjobbak voltak fenn. A negyeddöntőre tovább szeretnénk fejlődni."

NŐIKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–26 (14–11)
Lipcse, 1385
néző. V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)
FRANCIAORSZÁG: Leynaud – Dancette 3, LANDRE 4, Ayglon 3, Edwige, Niombla 3, Dembélé 2. Csere: DARLEUX (kapus), LACRABERE 5 (2), ZAADI 3, Niakaté, Houette 2, Flippes, Nze Minko 1, Pineau 3. Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – Bódi 3, Szucsánszki, Szekeres, Kisfaludy, Klivinyi 3, Schatzl 3. Csere: Janurik (kapus), Görbicz 2 (1), KOVACSICS 6 (2), Mayer, Szöllősi-Zácsik 2, Kovács A., Háfra N. 1, LUKÁCS V. 6, Mészáros R. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 11. p.: 6–2. 19. p.: 9–6. 23. p.: 9–9. 25. p.: 9–11. 27. p.: 11–11. 36. p.: 16–14. 40. p.: 18–16. 46. p.: 23–18. 55. p.: 25–21.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik