Ambros Martín: Hátunkon lesz a célkereszt, de a triplázás a cél

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 11:27
null
Ambros Martín jövőre sem adná alább a BL-győzelemnél (Fotó: Szabó Miklós)
Alig védte meg címét a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában, a csapat edzője, Ambros Martín az ünneplés során képtelen volt kibújni a bőréből, már előretekintett, és egyértelművé tette, hogy a következő szezonban a triplázás lesz a fő cél együttese számára.

„Amikor tavasszal nem ment tökéletesen a játék, akkor is meg tudtunk harcolni azért, hogy ne kapjunk ki, és végül veretlenek is maradtunk – mondta Ambros Martín. – De én láttam, milyen munkát végeznek a lányok, és biztos voltam benne, hogy eljön majd a pillanat, amikor ez a pályán is látszani fog. Tudtuk, hogy a Podgorica nagyon kemény ellenfél, elvégre mindkét középdöntős meccsünkön szinte végig vezetett, de arról beszéltünk a döntő előtt, hogy sem ezzel, sem az előzményekkel vagy a körülményekkel nem szabad foglalkoznunk, kizárólag saját magunkkal, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ezek után jobban játszottunk, mint az idényben bármikor, bár még mindig nem vagyok százszázalékosan elégedett.”

„Nehéz velem a csapatnak, talán túlzottan is a tökéletességre törekszem, de azt nekem is be kell látnom, hogy nem lehet egy egész szezonon át, de még egy egész mérkőzésen át sem hibátlanul teljesíteni. Az viszont a csapat erejét mutatja, hogy amikor eljött egy törvényszerű hullámvölgy, mint a Midtjylland elleni elődöntő második félidejének elején, akkor percek alatt sikerült kikászálódnunk belőle.”

Persze nem Ambros Martínról lenne szó, ha a második Bajnokok Ligája-győzelem után hátradőlne.

„Á, már azon gondolkozom, hogyan fogjuk megszerezni a harmadik elsőséget – nevetett fel a Győr edzője. – Szép kihívás lesz, elvégre amióta Bajnokok Ligája a Bajnokok Ligája, még senkinek sem sikerült a triplázás, és én szeretném, ha mi lennénk az elsők. Persze ezek után még inkább a hátunkon lesz a célkereszt, ráadásul a riválisok, főleg a balkáni csapatok tovább erősödnek, de ez minket nem befolyásol. Minden adva van ahhoz, hogy ismét sikeresek legyünk, tudjuk, mi kell ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Még friss élmény, hogy megnyertük az előző Bajnokok Ligája-aranyérmet, de már most nagyon izgatott vagyok a következő miatt.”

AMBROS MARTÍNNAL TOP FORMÁBAN VAN AZ ETO

KELECSÉNYI: MEGVÉDENI NEHEZEBB VOLT A CÍMET

Kelecsényi Ernő, az ETO klubelnöke és Göbicz Anita, a győriek irányítója volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A klubvezetőt arról kérdezték, melyik BL-címet volt nehezebb megszerezni: az elsőt tavaly, vagy most a másodikat.

„Megvédeni nehezebb volt. Az előző szezon problémamentes volt, míg most minden kulcsjátékos átesett kisebb sérülésen, és nem volt olyan edzés, hogy a teljes keret ott lett volna. A csarnokcsere – minden viszontagságával együtt – is többet kivett belőlünk, mint talán várható volt, és az is igaz, hogy mindenki a címvédő bőrére hajtott. Ezért mondom azt, hogy nehezebb volt ezt a BL-serleget megszerezni, és talán emiatt kicsit értékesebb is” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, aki visszautasította azt, hogy az ETO bármiféle elégtételt vett volna a Buducsnoszton.

„A jobb csapat győzött, ennyi történt. Reális eredmény született egy meccsen, döntőhöz méltó játékvezetőkkel, a két legjobb női bíróval, aki a férfiak szintjén vezetett, és abban a mederben tartotta a találkozót, ami lehetőséget adott a mérkőzés valóságos eldöntésére. Kiváló meccset lehetett játszani úgy, hogy megtorolták a durvaságokat és engedték a gyors játékot.”

Görbicz Anita elismerte, hogy a Vardart szerették volna ellenfélül a döntőben, de nem tartottak a Buducsnoszttól és védekezésétől sem. „Martín elképzeléseit százszázalékosan ki tudtuk használni. Sok mozgással, sok átlövéssel és a széleket kihasználva játszottunk. Tudtuk, hogy Lökét nagyon figyelik, sokat verekedett, dolgozott a falban, és lehet, hogy nem szerzett ezúttal kilenc-tíz gólt, de rengeteget tett a sikerért” – mondta az irányító, aki nem akart kiemelni senkit a társak közül.

Kelecsényi sem akart különösebben neveket mondani, de azt hozzátette: jó volt, hogy a szokásos húzóemberek mellett olyanok is kiemelkedőt tudtak nyújtani, akik ritkábban kerülnek főszerepbe, mint Kovacsics Anikó az elődöntőben vagy az önmagához képest rengeteget fejlődő Orbán Adrienn a fináléban.

SZAVAZÁS

Hogyan értékeli a Győr játékosainak a final fourban nyújtott teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik