Több ezren ünnepeltek Győrben, Ambros Martín magyar szavai

Vágólapra másolva!
2014.05.05. 00:24
null
A 2014-es BL-győztes Győri ETO a kupával (Fotók: Szabó Miklós)
A budapesti döntő megnyerését követően buszra szálltak, s hazaindultak a Győri Audi ETO női kézilabdázói. Győrben több ezer szurkoló várta Görbicz Anitáékat a városháza előtti téren, ahol hatalmas ünneplés közepette köszöntötték a 2014-es Bajnokok Ligája-győztes együttest.

 

A hideg idő ellenére is több ezer győri szurkoló várta a Budapestről érkező ETO buszát a városháza előtti téren. Aztán 22.30 körül, épp amikor véget ért a We are the champions című sláger, beparkolt a győriek csapatbusza, amin már az úton is hatalmas ünneplést rendeztek Heidi Lökéék.

A felállított színpadra egyesével hívták a csapat tagjait, a játékosokat mezszám szerint növekvő sorban. Kivéve Görbicz Anitát, aki csapatkapitányként utolsóként, kezében a Buducsnoszt Podgorica ellen elhódított BL-serleggel vonult ki. Többen nem egyedül mentek fel a pódiumra: Löke például kisfiával, Alexanderrel együtt, de Ambros Martín gyermeke, Lucas is jelen volt. Eduarda Amorim egy nem akármilyen cigánykerékkel jelentkezett a színpadra lépvén. A késői kezdés ellenére részt vett az ünnepségen Korsós Dorina is, akire néhány óra múlva a magyar érettségi megpróbáltatásai várnak a Podgorica elleni csatát követően.

A Győri ETO-t elsőként Borkai Zsolt, a város polgármestere köszöntötte: „jó volt ma győrinek és magyarnak lenni” – mondta Borkai, majd hozzátette, véleménye szerint a BL-címet megvédeni nehezebb volt, mint tavaly elnyerni. Utána Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke következett. Szerinte a Győr bizonyította, hogy nincs nála jobb csapat a világon.

Ambros Martín magyarul is köszönetet mondott a szurkolóknak és a csapatnak (Fotók: Szabó Miklós)
Ambros Martín magyarul is köszönetet mondott a szurkolóknak és a csapatnak (Fotók: Szabó Miklós)

 

Az immár eljegyzett Orbán Adrienn és Dudás Ádám (Fotók: Szabó Miklós)
Az immár eljegyzett Orbán Adrienn és Dudás Ádám (Fotók: Szabó Miklós)

Ezután a sorozat gólkirálynője, Görbicz Anita ragadta magához a mikrofont, s megköszönte a biztatást a szurkolóknak, s anyák napja alkalmából az édesanyáknak is hálát adott.

Ambros Martín a tőle megszokott kedves magyarsággal intézett pár gondolatot a győri publikomhoz: „Köszönöm szurkolók, köszönöm csapat! Fantasztikus volt! Tavaly jó volt, ez k.rva jó” – mondta a spanyol sikerkovács.

A didergő szurkolók megmozgatására a játékosok a magyar népmesék dallamát kezdték kántálni, majd a végén mindenkit egy hatalmas ugrásra szólítottak fel – sikerrel. Heidi Löke is magyarul kért szórt, s a kisfiától tanult „Ecc-pecc, kimehetsz…” kezdetű mondókát szinte hibátlanul elcsépelte.

Ezt követően jöttek a közös csoportképek a kupával, Ambros Martín a tőle megszokott szerénységgel ezúttal is a szélen foglalt helyet. Végezetül pedig jött a pezsgőzés, amiből még az első sorokban helyet foglaló fanatikusok sem maradtak ki.

A játékosok és a stáb tagjai az estét a városházán zárták, ahol egy fogadás keretében véget vetettek a mai napnak, ami a győri és a magyar kézilabdázás történelmébe is aranybetűkkel kerül majd be.

Idén is a győri lányok örülhettek a BL-idény végén (Fotók: Szabó Miklós)
Idén is a győri lányok örülhettek a BL-idény végén (Fotók: Szabó Miklós)

 

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR
DÖNTŐ

BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói)GYŐRI AUDI ETO KC 21–27 (10–15)
Budapest, Papp László Sportaréna, 9500 néző. Vezette: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
BUDUCSNOSZT: WOLTERING – R. Petrovics 1/1, NEAGU 7, Cvijics 4, Sz. Lazovics, Byzdra 1, Mehmedovics 1. Csere: Zderic, M. Vukcsevics (kapus), Jezic, DALBY 5, Knezsevics 2, Gjeorgjievszka. Edző: Dragan Adzsics
GYŐRI ETO: LUNDE – Bognár-Bódi 2, Bulatovics 3, GÖRBICZ 7/2, LÖKE 4, AMORIM 4, Kovacsics 2. Csere: Herr O. (kapus), Tervel, Hornyák Á., ORBÁN A. 4, Korsós 1, Soós, Hornyák D., Sirián. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása: 10. perc: 2–4, 14. p.: 2–7. 24. p.: 6–12. 28. p.: 9–13. 38. p.: 14–17. 46. p.: 16–20. 51. p.: 17–22. 54 p.: 19–25.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Piros lap: Kovacsics (56. p.)
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
BL-győztes: a GYŐRI ETO

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik