Kökény Bea: Szinte senki nem hozta magát, nem adok nagy esélyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.11. 11:26
null
Zácsik (középen) ráesett a kétszer <br />műtött vállára (Fotó: Tumbász Hédi)
Kökény Bea, a Ferencváros női kézilabdacsapatának ügyvezetője a Digi Sport Reggeli start című műsorában elemezte a csapat Bajnokok Ligája-szereplését, és kiemelte, hogy szinte egyetlen játékos sem tudott folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, a hétvégi vereség után pedig nem lát nagy esélyt a továbbjutásra. Annál is inkább, mert Podgoricában az utolsó körben várhatóan a játékvezetők is a montenegróiakat fogják támogatni.

Mint ismert, az FTC Dabason is kikapott a dán Midtjyllandtól a Bajnokok Ligájában, amivel kiharcolta a továbbjutást, míg a népligetieknek pontot kell szerezniük az utolsó körben Podgoricában.

„A Midtjylland eddig jobban teljesített, mint amire mi is számítottunk, meglátjuk, hogy majd a nyolc között mire lesznek képesek. A középdöntőben már nem lesz olyan erős a mezőny, mint tavaly, még ott is lehet esélyük továbbjutni" – mondta kezdésként Kökény Bea arra felvetésre, hogy az idén a dán együttes lehet a női BL meglepetéscsapata.

„Ezen a két meccsen mindenképpen jobbak voltak a dánok, mi nem vagyunk sajnos olyan formában, ahogy gondoltuk, elvártuk volna. Nem tudhatom ennek az okát, mert annyira nem látok bele az edzésmunkába, taktikába, de azt érzem, nem vagyunk azon a szinten, mint amikor legyőztük az elmúlt szezonban itthon a Larvikot. Elképzelhető, hogy mivel most hatan-nyolcan vagyunk a belső posztokra, míg tavaly jó esetben voltunk hárman, ez mindenkinek a teljesítményét picit visszavetette. Bár szerintem ennek inkább ösztönöznie kellene, de úgy látszik, a lányok ettől visszafogottabbak, bizonytalanabbak lettek. Pedig ha valakinek nem megy, leül, és később még mindig vissza lehet állni” – tette hozzá az FTC ügyvezetője, aki szerint az egyéni teljesítmények is elmaradtak a várttól.

PÁRBAJ: NEM INDULT A FRADI
FERENCVÁROS
Midtjylland
25/48 (52.1%) Gól/lövés 26/39(66.7%)
13/39 (33.3%) Védés/lövés 23/48(47.9%)
Gól/indítás 5/5 (100%)
4/7 (57.1%) Gól/szél 4/5 (80%)
13/29 (44.8%) Gól/átlövés 7/19 (36.8%)
2/3 (66.7%) Gól/beálló 3/3 (100%)
1/4 (25%) Gól/betörés 4/4 (100%)
12 Technikai hiba 20
5/5 (100%) Gól/hétméteres 3/3 (100%)
Kiállítás (perc) 8
25/60 (41.6%) Gól/támadás 26/59 (44.1%)

Nem értettem egy-két teljesítményt, Steinbach például néhány támadás erejéig volt fönn, de szinte csak a beállóst akarta megjátszani, pedig ő nagy lövő. Zácsik nagyon jól kezdett, de utána eltűnt a mezőnyben, Tomori az első félidőben nem találta magát, akkor jöttek be a megoldásai, amikor már úgy döntött, úgyis mindegy. Tavaly szerintem ő volt a világ legjobbja, ha neki nem megy ilyen hosszú időn keresztül, az rányomja a bélyegét a csapatra is. Szinte senki nem hozta folyamatosan magát, talán Kovacsicz Mónikát emelném ki, aki tavasszal nem volt nagy formában, de eddig az ősszel stabilan teljesített, minden meccshez hozzá tudott tenni. A többiek nagyon hullámzóak voltak, mindenkiben több van.”

Kökény szerint szerepe lehetett a vereségben a dánok rohanós stílusának is, amihez nincsenek hozzászokva, de az első fordulóbeli nagy különbségű eredmény is okozhatta, hogy görcsössé vált az együttes. A sportvezető elmondta, nem dolgozik sportpszichológus a csapat mellett, pedig szerinte hasznos lenne, de mindenkinek a saját döntése, hogy igénybe vesz-e ilyen segítséget.

A válogatott és az FTC szereplését is meghatározhatja Zácsik Szandra esetleges kiesése:

„Zácsik ráesett a műtött vállára, hétfőn lesz egy vizsgálata, de lehet, csak a hétvége előtt fog kiderülni, játszhat-e Podgoricában. Egy kétszer műtött vállban mindig ott a kockázat, bármikor bekövetkezhet a baj.”

Az első hírek szerint nem súlyos a játékos sérülése.

„Gáborral nehéz vitatkozni, nehéz neki bármit is mondani, de igazság szerint ő a felelőse a dolgoknak. Ha mondok is neki egy-két észrevételt, általában elutasítja, bár lehet, hogy otthon elgondolkozik rajta, de megy a saját útján – ez Németh András-effektus, hasonlóan makacs tréner ő is, mint a korszakos előd. Rájöttem már, kis adagokban kell mérni a tanácsokat.”

„Nem irigylem [Elek] Gábort, szomorú voltam a meccs után, mert nagyon jó játékosállományunk van, de ez nem látszik a pályán. Rajta is ezt a szomorúságot láttam, biztos kielemezték, hova kell lőni Englertnek, mégsem sok valósult meg ebből. Egy sanszunk van, meg kell próbálni pontot szerezni Podgoricában. Valószínűleg jobban fogunk kinn játszani, de román játékvezetés mellett nem lesz egyszerű. Nem adok nagy esélyt magunknak, láttam a Podgorica–Midtjylland meccset, amelyen annyira a hazaiaknak fújtak, hogy egy ilyen élet-halál harcban nem tudom elképzelni, hogy csak kicsit legyen hazai pálya. Ettől félek leginkább. A lányok biztos mindent meg fognak tenni, csak nehogy megint görcsösek legyenek. Annyira szuper volt a közönségünk most is, ezért tudtunk a végére feljönni, sajnálnám, ha jövőre nem BL-meccseket rendeznének Dabason.”

Kökény hozzátette, már ránézett a KEK mezőnyére, ahol ott kellene lenni a végelszámolásnál. Ez a sorozat már ráfizetéses lenne a csapat számára, de nem tart attól, hogy a kiesés hatására elpártolnának a szponzorok.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT
A 6. FORDULÓ PROGRAMJA

November 17., 18.00: Buducsnoszt Podgorica–FERENCVÁROS
November 17., 13.15: Midtjylland–Lublin

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Midtjylland (dán) 5 4 1 119–113 +6 8
2. Buducsnoszt (montenegrói) 5 3 2 127–104 +23 6
3. FERENCVÁROS 5 3 2 141–132 +9 6
4. Lublin (lengyel) 5 5 114–152 –38 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik