Szlovén sztárokkal erősít a BL-ről lemaradó Celje; Renato Sulic távozik

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 18:50
Uros Zorman és Ales Pajovic, a Ciudad Real két jelenlegi játékosa a jövőben ismét Szlovéniában kézilabdázik, miután két évre szóló szerződést írtak alá a bajnoki címvédő Celje csapatához. A játékosok korábban játszottak már a szlovén klubban.
Zorman (sárgában) visszatér korábbi sikerei színhelyére
Fotó: Imago (archív)
Zorman (sárgában) visszatér korábbi sikerei színhelyére
Zorman (sárgában) visszatér korábbi sikerei színhelyére
Fotó: Imago (archív)
Zorman (sárgában) visszatér korábbi sikerei színhelyére

Az eddigi sportpolitikáján változtató egyesület a jövőben idegenlégiósok helyett szlovén játékosokat igyekszik szerződtetni. Bár sokan nem bíztak benne, hogy a kisebb költségvetéssel számoló egyesület le tudja szerződtetni a kiszemelt három nagy sztárt – Uros Zormant, Renato Vugrinecet és Ales Pajovicot – a vezetőség az aláírással cáfolta ezt, hiszen Zorman már alá is írta kontraktusát. A 29 éves Zormannak még két évig érvényes szerződése lett volna a Ciudad Reallal, de a klubja elengedi átigazolási díj nélkül.

Az irányító egyébként a Hamburg elleni BL-visszavágón három gólt lőtt, ám jövőre aligha szerepelhet a legjobbak között, ugyanis a Celje valószínűleg nem harcolja ki a BL-indulást, minden bizonnyal csak a harmadik helyen végez a szlovén bajnokságban.

Zorman nem titkolta, hogy örül a hazaérkezésnek. „Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a Celjében játszhatok, amelyben nagyon szép másfél évet töltöttem és „nevet” szerezhettem magamnak. A Celje ugyan kisebb válságba került, de remélem, hogy segítségemmel ismét szép pillanatokat élünk majd át” – mondta a 126-szoros szlovén válogatott, aki pályafutása során játszott a Slovan, a Prule, a Celje, az Ademar León és a Ciudad Real együttesében is.

Pajovic már a téli szünetben jelezte, hogy kész visszatérni a nevelőegyesületéhez, ha a celjeiek leigazolják Zormant és Renato Vugrinecet is. Mivel Zorman után azonnal aláírt, a szlovén sajtó biztosnak véli Vugrinec (Portland San Antonio) visszatérését is, legkésőbb a jövő héten.

A Celje szlovén játékosokra építve – a CO Zagreb példáját követve – ismét a BL-elsőségre tör. A szlovénok szerint egy-két német klubot leszámítva a többieknek már nem lesz annyi pénzük, hogy bárkit megvásároljanak, így Celjenak reális esélye lesz ismét kontinensünk legjobb klubjai közé kerülni.

A 30 éves Ales Pajovic hat évet töltött a Ciudad Real színeiben és szinte mindent megnyert (két spanyol bajnokságot, négy Spanyol Kupát, két Király-kupát, egy spanyol Szuperkupát, valamint három európai Szuperkupát), köztük két BL-t is. (2006 és 2008 után az idén akár a harmadik BL-trófea megnyerésére is esélyes).

Mivel a nyáron lejár a szerződése, szabadon igazolható játékos, azaz érte sem kellett (ahogy Zormanért sem) átigazolási díjat fizetni. A szlovénok már akkor beharangozták Pajovic hazatérését, amikor a télen felkeresték, majd ő nem tárgyalt a spanyolokkal a szerződés meghosszabbításáról, de a kontraktusról csak most állapodtak meg. A 198 centiméter magas és 111 kilogrammot nyomó játékos egyformán bevethető támadásban és védekezésben. A szlovén válogatottal Eb-ezüstérmes volt (Celje, 2004), a Celje színeiben hét évig játszott (1996-tól 2003-ig), hat bajnokságot és öt kupát nyert, ötször játszott BL-elődöntőben. 249 mérkőzésen 800 gólt lőtt Celjében, a szlovén válogatottban 161 meccsen 667 gólt lőtt.

Tone Tiselj edző szinte repdes örömében, hiszen két nap alatt két világklasszissal erősödött a csapata: „A celjei kézilabda-iskola valódi kincsének tartom Pajovicot. A szlovén válogatott minden sikerében jelentős szerepet vállalt. Szerintem a Ciudad Realban nem a legjobban használták ki a tudását, főként a támadásban nem. Remélem, lesz kellő motivációja ahhoz, hogy csapatunk vezéregyénisége legyen.”

Pajovic sem titkolta örömét. „Nagyon boldog vagyok, hogy hat év után ismét otthon játszhatok, méghozzá a szülővárosomban, a nevelőegyesületem színeiben. Nagyon motivált vagyok, hogy ismét bizonyítsak a saját szurkolóim előtt. A klub jelenleg válságban van, a szurkolók is elpártoltak a csapattól, de remélem, a hazatérésünk segíteni fog abban, hogy ismét a régi Celjét láthassa a nagyérdemű. Már alig várom a bajnokság rajtját” – mondta Pajovic, aki, úgy tűnik, megelégelte a légióskodást.



A szlovén elitklub szeretné visszacsábítani a válogatott beállósát, Miha Zvizejt is, akit kölcsönben a Slovannal szerepel, ám a szegedi Luka Zvizej öccse nem igazán rajong az ötletért. A 23 éves beállós remek évadot produkált a táblázat negyedik helyen álló Slovan színeiben, míg a Celje soraiban meg kellene küzdeni a két konkurensével – Alem Toskiccsal és Luka Scurekkel –, még úgy is, hogy Renato Sulic hamarosan távozik a klubtól.

Az ugyanis már biztos, hogy Sulicot a Celje nem nevezi a bajnokságba a következő idényre. Már csak az kérdéses, hogy a horvát beálló Veszprémbe igazol vagy esetleg máshol folytatja karrierjét…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik