Ötgólos előnyt szerzett a Debrecen a KEK-nyolcaddöntő első meccsén

Vágólapra másolva!
2009.02.08. 16:52
A női kézilabda Kupagyőztesek Európa-kupájának nyolcaddöntőjében a Debreceni VSC a Főnix Csarnokban fogadta a román Otelul Galati-ot, és a párharc első mérkőzésén 34–29-re győzött. Az első félidőben jobban játszott a Loki, és a szünetre ötgólos előnyt szerzett, majd a folytatásban felzárkóztak a vendégek, de a hajrá ismét Bakó Botond együttesének sikerült jobban, így ötgólos előnnyel várhatja a visszavágót.
Tatjana Sinkarenko (4) három gólt szerzett a meccsen
Fotó: Czeglédi Zsolt
Tatjana Sinkarenko (4) három gólt szerzett a meccsen
Tatjana Sinkarenko (4) három gólt szerzett a meccsen
Fotó: Czeglédi Zsolt
Tatjana Sinkarenko (4) három gólt szerzett a meccsen

A debreceni közönség – amely a hétközi bajnoki után másodszor fogadta soros ellenfelét a Főnix Csarnokban, méghozzá szép számban – a magyar, majd a székely himnuszt is elénekelte a mérkőzés előtt, amely Marian Cozma tragikus halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött.

A találkozó első gólját Szabó Valéria lőtte, majd Bognár Barbara találatával már kettővel vezetett a Loki. A hazai csapat az első percekben hamarabb felvette a ritmust, el is húzott 5–2-re, azonban a Galati felzárkózott, és tartotta a lépést a piros mezesekkel.

A Debrecen összeszedettebbnek tűnt a meccs elején, Pastrovics Melinda tartást adott a csapatnak, és Daniela Crap góljával már ötgólos (13–8) is volt az előny. Bakó Botond után a vendégek edzője, Gabriela Artene is időt kért, hogy megelőzze a különbség növekedését, ám Szrnka Hortenzia, majd Szabó gólja után továbbra is biztosan vezetett a Loki (17–12).

Az utolsó percben Bognár növelte büntetőből a differenciát, amire érkezett még egy válasz, ám a félidő záró másodpercében a korábban Dániát is megjáró fiatal irányító ismét betalált – ezúttal átlövésből –, ezzel kialakítva a 19–14-es állást.

A második játékrész elején kicsit beragadt a Loki, ezért a 40. percre – kihasználva a technikai hibákat és Ramona Bocaneala védéseit – az Otelul Galati felzárkózott két gólra. Bognár biztos kézzel lőtt hetesei állandósították ekkor a Debrecen fórját.

Az eladott labdák száma azonban nem csökkent, sőt 25–25-nél a román csapat kiegyenlített. Szrnka talpról lőtt góljával aztán újra vezetett a Loki. A hazaiak kapujában ekkor már Kiss Éva próbálta hatástalanítani a lövéseket, nem sok sikerrel. A magyar csapat emberelőnyből lőtt újabb gólokat Bognár, illetve Tatjana Sinkarenko révén, ám a Galati is betalált.

Sinkarenko a hajrában is fontos gólokat szerzett, sőt Georgeta Diana kiállítása miatt emberelőnybe is került a hajdúsági együttes, így újra elhúzott négy góllal, 32–28-ra. A mérkőzés végeredményét Hornyák Dóra állította be átlövésből – ezzel a Loki 34–29-re nyert, és ötgólos előnnyel várhatja a romániai visszavágót.

KEK

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DVSC AQUATICUM–OTELUL GALATI (román) 34–29 (19–14)
Debrecen, 5200 néző. V: Borrotti, Marcet (franciák)
DVSC: Pastrovics – Csáki 3, BOGNÁR B. 13 (8), Szabó V. 3, Crap 3, HORNYÁK D. 4, Stuparicová 2. Cs: KISS É. (kapus), Sinkarenko 3, Szrnka 3, Kovács A., Kazai. Edző: Bakó Botond
GALATI: Blaga – Cioaric 4, Ghiona 2, BUSUIOCEANU 7, Trandafir 2, Drutu 6, PATRU 7. Cs: Bocaenala (kapus), Tudor 1 (1), Curtean, Gheorghe, Dobca. Edző: Gabriela Artene
Az eredmény alakulása. 5. p.: 5–2. 10. p.: 7–6. 25. p.: 15–9. 41. p.: 21–19. 50. p.: 25–25. 58. p.: 33–28
Kiállítások: 6, ill. 18 perc
Hétméteresek: 9/8, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: – Nehéz mérkőzés volt, hiszen ellenfelünk bizonyította, hogy jó csapat. Hamar megnyugtató előnyt szereztünk, de a kapkodás miatt utolért minket a rivális. A hajrá szerencsére újra a miénk volt.
Gabriela Artene: – Sok hibával tarkított találkozót játszottunk. Játékosaim idegesek voltak, mert nem ismerték az ellenfelet. A visszavágón dől el a továbbjutás, hiszen az öt gól lehet nagyon sok és nagyon kevés is a kézilabdában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik