Most biztosan nem lenne hiábavaló a franciák elleni siker

Vágólapra másolva!
2009.01.22. 14:53
Csütörtök este 19 órától az utolsó mérkőzését játssza az A-csoportban a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Nagy Lászlóékra az a francia válogatott vár, mely olimpiai címvédőként az egyik legnagyobb esélyese a tornának, ám a mieink erőt meríthetnek a tényből, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon sikerült legyőzniük a gallokat. Igaz, ez akkor nem sokat ért, most viszont létfontosságú lenne, hogy minél több ponttal kerüljünk a középdöntőbe. Egy pontot a román csapat is „szerezhet” nekünk, ha megveri a szlovákokat.
Luc Abalóval vélhetően meggyűlik majd a bajunk
Fotó: Reuters
Luc Abalóval vélhetően meggyűlik majd a bajunk
Luc Abalóval vélhetően meggyűlik majd a bajunk
Fotó: Reuters
Luc Abalóval vélhetően meggyűlik majd a bajunk

Hajdu sérülése

Furcsa testtartásban ülte végig a meccs utáni sajtótájékoztatót Hajdu János. „Hosszabb ideje porckorongsérvem van, s egy-egy rossz mozdulattól olykor becsípődik egy ideg a hátamban, ez pedig fájdalmas – mondta a kapitány. – Kicsit óvatosabban kell mozognom, de nincs ok aggodalomra. A lényeg, hogy a fiúknak ne legyen semmi bajuk.”
A norvégiai Eb-n 31–28-ra nyert az akkor még Skaliczki László által irányított magyar válogatott a franciák ellen, de a bravúr akkor mit sem ért, mivel a további eredmények alakulása miatt nem végeztünk olimpiai selejtezőt érő helyen.

Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a 2008. január 24-én lejátszott mérkőzés a gallok számára már nem bírt igazi téttel, ugyanis a középdöntő II. csoportjának első helyét már korábban biztosították. Most azonban mindkét fél teljes erőbedobással küzd majd, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy hány pontot visz magával a középdöntőbe. Hogy ezzel kapcsolatban milyen variációk lehetségesek, arról keretes összeállításunkban olvashatnak.

A franciák elleni sikerhez mindent ki kell adniuk magukból a magyar fiúknak, tudja ezt Iváncsik Gergő is:

„A szlovákok elleni döntetlen miatt sajnos egy másik meccsre is figyelnünk kell. A legfontosabb, hogy a franciák ellen csakúgy, mint most, fegyelmezetten és alázattal küzdjünk” – utalt arra a Veszprém balszélsője, hogy a román–szlovák találkozótól is függ, hány ponttal kezdjük meg a küzdelmet a horvátok, a svédek és a spanyolok vagy dél-koreaiak elleni középdöntőcsoportban.

A franciák úgy gondolják, hogy az eddigi legnehezebb erőpróba vár rájuk a vb-n. Michael Guigou, a Montpellier szélsője szerint a magyar csapat rendkívül jó erőkből áll – Eklemovics Nikolát és Puljezevics Nenadot külön kiemelte –, ráadásul a határ közelsége miatt szinte hazai pályán játszhat az eszéki sportcsarnokban.

A TALÁLKOZÓT ÉLŐBEN KÖVETHETI A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!

HÁNY PONTTAL MEGYÜNK A KÖZÉPDÖNTŐBE?

A magyar csapat egy pontot visz magával, ha kikap a franciáktól, és a románok nem verik meg Szlovákiát.
A magyar csapat két pontot visz magával, – ha kikap a franciáktól, de a románok megverik a szlovákokat.
– ha a ikszel a franciákkal és a románok nem verik meg a szlovákokat.
A magyar csapat három pontot visz magával, ha legyőzi a franciákat és a románok nem verik meg a szlovákokat.
– ha ikszel a franciákkal és a románok megverik a szlovákokat
A magyar csapat négy pontot visz magával, ha legyőzi a franciákat és a románok megverik a szlovákokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik