Papíron a mai, brazilok elleni meccs a legkönnyebb

Vágólapra másolva!
2011.01.17. 13:02
null
Lékai Máté és társai hétfőn díszelőadást tarthatnak (Fotó: Action Images)
A Norvégia elleni bravúros győzelem és a vasárnapi pihenőnap után a papíron legkönnyebb világbajnoki mérkőzés vár hétfőn 17 órakor a magyar férfi kézilabda-válogatottra. Az eddig Ausztria és Japán ellen tíz, illetve nyolc góllal kikapó Brazília legyőzése Mocsai Lajos legénysége számára is kötelező feladat, egyben jó felkészülés lehet a japánok, valamint az osztrákok elleni ki-ki meccs előtt.

A svédországi világbajnokság B-csoportjában két forduló után a második helyen álló magyar válogatott 17 órakor játszik a sereghajtó brazilok ellen. Papíron ez a találkozó lesz a legkönnyebb az idei tornán a válogatott számára, de a hatos kiegyensúlyozottsága és az eddigi eredmények miatt nem mindegy, milyen eredményt ér el a magyar csapat.

(Mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, Mocsai Lajos csapata annak ellenére a második helyen áll a tabellán, hogy a négy kétpontos csapat közül neki a legrosszabb a gólkülönbsége.)

A mai játéknapon a Norvégia–Ausztria mérkőzésre kell odafigyelnünk, a találkozó eredményének még nagyon fontos szerepe lehet a csoportkör végelszámolásánál.

Mocsai Lajos azonban természetesen saját csapatára figyel, no meg arra, hogy tökéletes körülmények között lépjen pályára a gárda – ha lehet, tökéletes pályára. A kapitány ugyanis megemlítette, hogy a linköpingi csarnokban a jégkorongpályából kialakított kézilabdapályán súlyos egyenetlenségek és többcentis rések alakultak ki a rosszul összeillesztett falécek között, amitől hullámossá vált a műanyag borítás, és fokozódott a balesetveszély. Ám a magyar kapitányt a szervezők megnyugtatták, a mérkőzésre kijavítják a hibákat.

Ezen nem múlhat a siker, Iváncsik Gergő szerint a csapatnak is muszáj lesz kijavítania a korábban jelentkező hibákat.

„Igyekszünk felkészülni a nem lebecsülendő brazilok elleni mérkőzésre – mondta Iváncsik Gergő. – A legfontosabb, nehogy megismétlődjön ezen a találkozón, vagy esetleg a japánokkal és az osztrákokkal szemben a Norvégia elleni döbbenetes első tíz perc, amelyet hősiesnek mondható teljesítménnyel kellett ellensúlyoznunk."

Bár abban mindenki egyetért, hogy lépésről lépésre kell haladni, és mindig csak a soron következő feladatra szabad összpontosítani, Gál Gyula már egy-két gondolatot a csütörtöki, osztrákok elleni meccsel kapcsolatban is megengedett magának.

„Hallottam Szilágyi Viktornak, az osztrákok legjobbjának a nyilatkozatát, ami szinte másból sem állt, mint fogadkozásból – írta Gál a hétfői Nemzeti Sportban megjelent naplójában. – Mintha magunkat hallottam volna az Izland elleni meccs után… Csak a vb elején vagyunk, még mindenki bőszen fogadkozhat."

A válogatottól külön, Veszprémben készülő Pérez Carlos szerepléséről sincs újdonság, a csapat vezetősége csak annyit közölt, hogy a veterán átlövő legkorábban csütörtökön lép pályára.

„A csoportunkban valamicskét megváltozott a helyzet Japán Ausztria feletti győzelme miatt, és ezért biztos, hogy Pérezt sem hétfőn, sem kedden nem nevezi a kapitány – mondta Vass Sándor csapatvezető. – A továbbiakról a döntést az eredmények is befolyásolhatják, de jó hír, hogy sérülés miatt nem vagyunk kényszerhelyzetben, és a szerepeltethető, nevezni kívánt tizennyolc játékosból tizenhét amúgy is itt van." 

NEM SZABAD MEGNYUGODNUNK – MOCSAI
 
   

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik