Puljezevicset nem motiválja az 5. hely, visszavonul a válogatottól

Vágólapra másolva!
2009.01.26. 17:18
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott tegnap egy góllal legyőzte Svédországot, ma pedig jól megérdemelt pihenőjét tölti, hiszen a középdöntőbe került csapatok számára szünnap van. A magyar válogatott játékosainak Hajdu János egy rövid átmozgató edzést vezényelt, este ünnepélyes fogadáson vesznek részt Nagy Lászlóék, holnap pedig következik az utolsó csoportmérkőzés, Dél-Korea ellen. Hír még a csapattal kapcsolatban, hogy Puljezevics Nenand bejelentette: a világbajnokság után visszavonul a válogatottól.
Puljezevics hátat fordít a válogatottnak
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Puljezevics hátat fordít a válogatottnak
Puljezevics hátat fordít a válogatottnak
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Puljezevics hátat fordít a válogatottnak

A magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi vb-n vasárnap egy végletekig kiélezett meccsen 31–30-ra legyőzte Svédországot és ezzel nagy lépést tett afelé, hogy csütörtökön az 5. helyért léphessen pályára. Ehhez az kell, hogy legyőzzük Dél-Koreát, Szlovákia pedig négynél kevesebb góllal nyerjen (de az is jó, ha nem nyer) Svédország ellen, mert ebben az esetben nekünk biztosan jobb lesz a gólkülönbségünk.

A csapat ma egy átmozgató edzésen vett részt, este pedig a zágrábi magyar nagykövetségen egy fogadásra hivatalos. A Dél–Korea elleni találkozóra holnap 16.30 órakor kerül sor.

Az a mérkőzés lehet Puljezevics Nenand utolsó előtti válogatott meccse, ugyanis a kapus a Nemzeti Sportnak elmondta: befejezi válogatott karrierjét.

„Nem motivál, hogy hetedik, jobb esetben ötödik legyek a világbajnokságon, én az ötödik helyet nem tartom sikernek” – mondta a Nemzeti Sportnak a Pick Szeged kapusa.

„Nem tudom, mi a díjazás, lehet, hogy adnak egy oklevelet még a hetedik helyért is, ám köszönöm szépen, nekem nem kell. A világbajnokságon érmeket osztanak, ha az ember anélkül tér haza, nem hinném, hogy lenne oka elégedettségre” – tette hozzá Puljezevics.

A kapus arról is őszintén beszélt, hogy véleménye szerint mi az oka a „sikertelenségnek”.

„Amikor szinte meg kellene halnunk a pályán a győzelemért, nem halunk meg. Utólag lehet magyarázni, hogy így kellene, illetve így kellett volna játszani, de az okoskodás mit sem ér, ha a kétszer harminc percben nem feszülünk meg. Sok mindent el tudok fogadni, de azt nem, ha valaki nem motivált a pályán. Meglehet, bennem van a hiba, de egy franciák elleni vereséget követően nekem ne veregessék a vállam azzal, hogy tisztességesen helytálltunk” – fogalmazott a kapus.

Puljezevics többek között ezért döntött úgy, hogy eredeti terveivel ellentétben többet nem lép pályára a válogatottban. „A csütörtöki meccs után odamegyek a srácokhoz, mindegyiket átölelem, és sok szerencsét kívánok nekik a jövőre. Őszintén és szívből” – zárta nyilatkozatát a 35 éves kézilabdázó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik