Hatgólos hátrányból jött vissza a Romániát legyőző Hajdu-csapat

Vágólapra másolva!
2009.01.18. 18:37
A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 30–27-re verte meg Romániát a horvátországi világbajnokságon. A mérkőzést a mieink kezdték jobban, de a románok fokozatosan átvették az irányítást, így a szünetben 16–13-ra vezettek. A szünet után még nagyobb lett az előnyük, azonban 22–17-es vezetésük után a magyar csapat összekapta magát, és egy 6–0-s sorozattal fordítani tudott. Az utolsó tíz perc teljesen nyílt volt, a hajrát azonban szerencsére mi bírtuk jobban, így ha nehezen is, de sikerült második csoportmérkőzésünket is győzelemmel zárni.
Puljezevics parádés védésekkel segítette a magyar válogatottat
Fotó: Czagány Balázs
Puljezevics parádés védésekkel segítette a magyar válogatottat
Puljezevics parádés védésekkel segítette a magyar válogatottat
Fotó: Czagány Balázs
Puljezevics parádés védésekkel segítette a magyar válogatottat

FÉRFI KÉZILABDA-VB


Program, eredmények, a magyar keret, történelem, szavazás – minden egy helyen!
Kihagyott hétméteresekkel kezdődött a mérkőzés, előbb Putics Barna lövését védte Ionut Stanescu, majd Puljezevics Nenad védte ki klubtársa, Valentin Ghionea büntetőjét. Ezt követően Iváncsik Tamás révén mi törtük meg a jeget, ezzel a harmadik percben megszereztük a vezetést, majd Nagy László is betalált, és mivel Puljezevics további bravúrokat mutatott be, mondhatjuk, hogy mi kaptuk el jobban az elejét.

Sajnos azonban Eremia Piriianu is belelendült, a beálló két góljával egyenlítettek a románok. Továbbra is pörgős játékot mutattak be a csapatok, néhány passz után ellőtték a játékosok a labdát, és annak ellenére nálunk volt az előny ezekben a percekben, hogy mindkét Iváncsik-fivér kihagyott egy-egy ziccert.

Eklemovics Nikola előbb gólt lőtt, majd szép gólpasszt adott Ilyés Ferencnek, akinek második góljával 7–4-re elhúztunk. Stanescu azonban egyre gyakrabban találkozott a labdával, mi pedig védekezésben nem remekeltünk, így előbb egyenlítettek a románok, majd a 18. percben Laurentiu Toma találatával először a mérkőzés során a vezetést is átvették.

Kisebb gödörbe került tehát a Hajdu-csapat, ráadásul Császár Gábor és Zubai Szabolcs is kétperces kiállítást kapott, amit kihasználva az ellenfél előbb három góllal ment el, majd a félidő utolsó percében egy kínai figura végén a Göppingenben játszó Rares Jurca 16–12-re alakította az állást. Törő Szabolcs a szünet előtt ugyan még szépített, számunkra így is kellemetlen eredménnyel zárult az első játékrész.

Össze kellett tehát kapnia magát a magyar csapatnak, a pihenő után viszont ehelyett három román góllal folytatódott a találkozó, 19–13-nál így igencsak rosszul állt a szénánk.

Nagy László igyekezett ekkor a lelket tartani társaiban, gólokat lőtt és gólpasszt adott, de a védekezésünk továbbra is jócskán hagyott kívánni valót maga után – beállóból Piriianu mellett a veszprémi Marian Cozma is betalált –, így hiába állt be Fazekas Nándor a kapunkba, a románok tartották 4-5 gólos előnyüket. Egészen 22–17-ig.

Ekkor ugyanis mintegy varázsütésre összeállt a védekezünk, melyet a visszaálló Puljezevics irányított hátulról, a megszerzett labdákkal pedig villámgyorsan a román kapu elé értünk, és ami még fontosabb, rendre góllal fejeztük be támadásainkat. Ennek köszönhetően egy 6–0-s rohamot sikerült produkálnunk, így a 47. percben Iváncsik Tamás góljával ismét mi vezettünk (23–22).

Ezek után az is benne volt a meccsben, hogy megtörnek a románok, azonban sajnos nem tették. Rendezték a soraikat, a mieink pedig újra érthetetlen hibákat követtek el támadásban, így nem tudtuk faképnél hagyni keleti szomszédainkat.

Olyannyira nem, hogy ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol itt, hol ott volt az előny. Puljezevics a lehető legjobbkor kapta el ismét a fonalat, Nagy László újabb két találatával így 28–26-ra alakult az állás. A Pick-Szeged kapusa az utolsó percekben lehúzta a rolót, aminek köszönhetően végül a magyar csapat 30–27-re megnyerte a mérkőzést.

MI TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN? TEKINTSE MEG ONLINE TUDÓSÍTÁSUNKAT!

FÉRFI KÉZILABDA-VB


Helyszín: Eszék
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Olesen, Pedersen (dánok)

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
MAGYARORSZÁG ROMÁNIA
Fazekas Nándor (kapus) Ionut Stanescu (kapus)
Puljezevics Nenad (kapus) Mihai Popescu (kapus)
Császár Gábor Mihai Timofte
Eklemovics Nikola George Buricea
Gál Gyula Florin Nicolae
Herbert Gábor Adrian Petrea
Ilyés Ferenc Marius Stavrositu
Iváncsik Gergő Laurentiu Toma
Iváncsik Tamás Valentin Ghionea
Mocsai Tamás Eremia Piriianu
Nagy László Rares Lucian Jurca
Putics Barna Dan Mihai Rohozeanu
Törő Szabolcs Sandu Florin Iacob
Zubai Szabolcs Marian Cozma
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Hajdu János Aihan Omer

Az eredmény alakulása. 8. p.: 4–2. 11. p.: 7–4. 15. p.: 7–7. 18. p.: 8–9. 25. p.: 11–14. 33. p.: 13–19. 38. p.: 15–21. 40. p.: 17–22. 46. p.: 23–22. 50. p.: 24–25. 55. p.: 28–26. 58. p.: 29–27
Gólszerzők: Nagy L. 8, Ilyés 5, Gál 4, Eklemovics 3, Iváncsik T. 3, Putics 3/3, Császár 2/1, Törő 2, ill. Piriianu 6, Jurca 4, Petrea 4, Timofte 3, Toma 2/1, Stavrositu 2, Ghionea 2/2, Iacob, Buricea, Rohozneanu, Cozma
Hétméteresek: 4/6, ill. 3/5
Kiállítások: 10 ill. 2 perc

MESTERMÉRLEG

HAJDU JÁNOS: – Nem véletlenül tartottunk a román válogatottól, amely ezúttal is bizonyította milyen erős. Remekül kezdtünk, a mérkőzés elején nálunk volt az előny, ám ellenfelünk fordított és komoly előnyt szerzett. A második félidőben megérezték a fiúk, hogy akár ki is kaphatnak, ám ekkor nagyot javult a védekezésünk, s a kapusteljesítményünk is. Büszke vagyok a csapatomra, hogy egy ilyen erős válogatottat hatgólos hátrányból is le tudott győzni.
AIHAN OMER: – Győzni akartunk, és erre volt is esélyünk. Sajnos, hiába játszottunk remekül a mérkőzés jelentős részében. Volt egy elképesztő tízperces periódusunk, s emiatt nem szereztük meg a két pontot. Ezzel együtt elégedett lehetek, hiszen meccsről-meccsre javuló teljesítményt nyújtunk, s remélem a következő három találkozót meg is nyerjük.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Szlovákia 2 2 74–37 4
2. Magyarország 2 2 71–43 4
3. Franciaország 1 1 31–21 2
4. Argentína 1 1 25–27 0
5. Románia 2 2 48–61 0
6. Ausztrália 2 2 29–88 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik