Németh András nem érti a dél-koreaiak elleni keddi vereség okait

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 19:21
A címvédő orosz válogatott ellen játszhat negyeddöntőt a Németh András szövetségi kapitány által irányított magyar női kézilabda-válogatott a Franciaországban zajló világbajnokságon. Együttesünk nem éppen meggyőzően kezdte szereplését a torna csoportküzdelmeiben, de a középdöntőben már felfelé menetbe kapcsolt. Ennek köszönhettük a németek elleni döntetlent (30-30) és az azért járó fontos egy pontot, valamint a románok elleni sikert (34-31). Éppen ezért is volt duplán fájó a Dél-Korea elleni csúnya vereség, amely előtt a kapitány, a játékosok és a csapatért szorítók is értetlenül állnak.
Volt már jobb is a hangulat a női válogatott edzésén: nehéz feladat előtt áll a csapat
Meggyesi Bálint
Volt már jobb is a hangulat a női válogatott edzésén: nehéz feladat előtt áll a csapat
Volt már jobb is a hangulat a női válogatott edzésén: nehéz feladat előtt áll a csapat
Meggyesi Bálint
Volt már jobb is a hangulat a női válogatott edzésén: nehéz feladat előtt áll a csapat

„Érthetetlen, hogy támadásban miért játszottunk ilyen gyengén - értékelt a szövetségi kapitány a vesztes találkozót követően. - A védekezésünk is csak néha volt hatékony. Fel kell állnunk a vereség után, de néhány játékosunk a jövőben kevesebb szerepet kap.”

„A szünetig túl sok helyzetet hagytunk ki és a védekezésünk sem állt össze - mondta Szűcs Gabriella, együttesünk átlövője. - A folytatásban elfáradtunk, elfogyott a lelkierőnk.”

A találkozónak már biztos negyeddöntősként futhatott neki a magyar válogatott, miközben a koreaiaknak még komoly téttel bírt az összecsapás: ők ugyanis csak a győzelemmel juthattak be a nyolc közé. Ez a hozzáállás a pályán is visszaköszönt. Persze, biztos negyeddöntősként például az Eb-címvédő norvégok (kikaptak a franciáktól) sem tették oda magukat, míg a németek nagyon beleszaladtak (32-24) a románok ellen.

„Azt vártam, hogy az eddigi játékunkat, legalábbis ami az utóbbi két meccsen jellemezte a csapatot - nyilatkozta a Dél-Korea elleni vesztes meccs után az NSO-tévének Tóth Tímea -, azt ki tudjuk vinni a pályára. Nem igazán tudom, hogy ez miért nem sikerült. Elég sok technikai hibám volt, ami miatt a kapitány lecserélt és nem igazán tudtam segíteni a csapatnak.”

A koreaiak irányítója, Oh Szeong Ok Tóth és Kirsner Erika csapattársa, Németh András játékosa az osztrák Hypóban, így a magyar átlövő szerint fel tudta készíteni övéit, milyen taktikával operálnak majd a magyarok és mi várható két rutinos játékosunktól. Szélsőnk nem is dobott gólt, átlövőnk is csupán négyig jutott.

A koreaiak elleni mérkőzést elsősorban gyenge támadójátékunknak köszönhetően veszítettük el. Persze, egy bravúros kapusteljesítménnyel, vagy egy kiváló védekezéssel mindezt ellensúlyozni lehetett volna, ezúttal azonban ebben a két mutatóban is csupán átlagos teljesítményt nyújtottunk. De legalábbis elmaradtunk az ellenféltől.

A statisztikai mutatók szerint támadásainknak csupán 33,7 százaléka végződött góllal, míg az ázsiaiak 40,7 százalékos hatékonysággal lőtték a magyar kaput. Kapuralövéssel mindkét gárda ötven-ötven alkalommal próbálkozott, de amíg gólszerzésben ellenfelünk 31-ig jutott, addig mi csupán 26-ig. Különösen az első félidő kilenc(!) dobott góljára nehéz magyarázatot találni.

Mindeközben a csapat védekezése hiába összeszedett, ezúttal ötször szabálytalankodtunk büntetőt érően - ellenfelünk eközben egyszer tette meg ugyanezt -, míg a sok kiállítás miatt a védelem sokszor létszámhiánnyal küszködik. És persze ilyenkor a támadások sem olyan hatásosak, tisztelet a ritka kivételnek. A Dél-Korea elleni találkozóra hat magyar kétperces büntetés jutott, de voltak olyan másodpercek, amikor a kiállítások miatt mindössze három(!) magyar mezőnyjátékos alkotta a „hatosfalat”. ---- K ---- S
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik