Középdöntős magyarok

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.01.21. 21:58
A Németországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon a második fordulóban ritka kemény, szikrázó mérkőzésen az első félidő hajrájában szerzett megnyugtató előnyt a Skaliczki-csapat, de a vége így is izgalmasra sikerült a három piros lapot hozó összecsapáson. Folytatás Angola ellen, majd két ponttal a középdöntőben.
A mérkőzés 16. perce: Lund visszarántotta a betörő Nagy Lászlót, piros lapot ért ez a mutatványa
Reuters
A mérkőzés 16. perce: Lund visszarántotta a betörő Nagy Lászlót, piros lapot ért ez a mutatványa
A mérkőzés 16. perce: Lund visszarántotta a betörő Nagy Lászlót, piros lapot ért ez a mutatványa
Reuters
A mérkőzés 16. perce: Lund visszarántotta a betörő Nagy Lászlót, piros lapot ért ez a mutatványa

Németország, férfi világbajnokság:

E-csoport, 2. forduló
Magyarország – Norvégia 25-22 (15-12)
Magyar gólszerzők: Császár 8/5, Gál 5, Iváncsik G., Diaz, Nagy 3-3, Ilyés 2, Mocsai 1

Kihagyott magyar támadással indult a találkozó, majd Lund szerzett vezetést a norvégoknak.

Szavazás

Meddig jut a vb-n a Skaliczki-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Díaz 3:50-nél átlövésből egyenlített: nehezen lendültek játékba a csapatok. Puljezevics viszont – ezúttal kezdőként – ott folytatta, ahol tegnap a dánok ellen abbahagyta.

Kapusunk szélsőziccert védett, majd Gál góljával először vezettünk. Norvég egyenlítést követően Iváncsik Gergő két emberelőnyös szélsőgóljával viszont már elhúztunk kettővel.

Gál emberhátrányból is betalált, Ilyés nagy gólt lőtt, de tartották a lépést a norvégok. A 16. perc hozta a mérkőzés első piros lapját: Lund a betörő Nagy Lászlót vágta elsőre fültövön, majd mivel ez kevésnek bizonyult, lövőkezőt megfogva visszarántotta. Kiállításával kulcsemberüket veszítették el a norvégok, ami ellenfelünk játékát elnézve döntőnek bizonyult a folytatást illetően.

Igaz, ennek áraként Nagy László csak a második félidőben térhetett vissza, de helyettesei elől-hátul remekül megoldották a pótlását.

Puljezevics Nenad: újabb bravúros mérkőzés
Reuters
Puljezevics Nenad: újabb bravúros mérkőzés

Puljezevics sorozatban gyártotta a védéseket - fogott átlövést, szélsőbetörést -, elől viszont a norvég fal is keményen állta a magyar megpróbáltatásokat, két-három gól volt ekkor a parádézó Császár vezette gárda előnye.

A félidőben három góllal vezettünk, ami megfelelt a látottaknak. Ez leginkább a kapusok közötti különbségnek volt köszönhető, de dicsérhető volt a csapat is: bátran, ötletesen támadtak és roppant szigorúan védekeztek.

A második játékrész ismét a vb előtt honosított magyar kapusról szólt. A norvégok tizenöt perc elteltével három gólt dobtak – mi viszont hátrányból betaláltunk, Nagy László kínai figura(!) végén volt eredményes -, jött is náluk az időkérés.

Ez annyiban segítette őket, hogy hatról háromra csökkentették a hátrányukat - főként mert támadásban kevesebbet vállaltunk, mint korábban, ráadásul ziccereket is rontottunk -, Skaliczki mester is kikérte az idejét.

Két ponttal a középdöntőben folytathatja a Skaliczki-csapat
Reuters
Két ponttal a középdöntőben folytathatja a Skaliczki-csapat

Császár - ő először a találkozón, de Iváncsik Gergő egyszer már megtette ugyanezt korábban - hetes rontott. Nagyon kellett, hogy Gál egy ziccert bevágott - csak úgy, a háta mögött, ahogy szokta -, majd Ilyés nagy átlövésgólt lőtt. Találata után a góllövő magyar átlövőt piros lappal kiállították!

Négyről kettőre csökkent az előnyünk és volt még hátra két perc. Mi aztán tudjuk, tegnapról pedig emlékezhetünk is rá, milyen sok idő ez.

Tombor is hetest rontott kiélezett pillanatban - soha rosszabbkor -, de Nagy óriási gólt akasztott átlövésből. Igaz, utána védekezésére, egy visszahúzásért piros lapot kapott.

Akár izgalmasak is lehetettek volna az utolsó másodpercek, de Puljezevics hetest védett - nem először a találkozón -, majd a kipattanó utáni ismétlést is hatástalanította.

Vége, nyertünk hárommal, irány a középdöntő! Ráadásul két ponttal, amelyre legszebb álmainkban gondoltunk. Folytatás még az Angola elleni csoportmeccsen hétfőn, amelyen a kapitány azoknak kíván több lehetőséget adni, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán a vb-n.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik