Tour de France: Nem adom fel, harcolni fogok a zöldért – Sagan

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 09:56
null
Hiába ért Sagan (balra) van Aert (sárgában) előtt célba, az eltolásért súlyos árat fizetett (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Caleb Ewan nyerte szerdán a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, amelynek befutóján Peter Sagant, „szabálytalan sprint” miatt visszasoroltak a főmezőny végére, így pont nélkül maradt.

 

Sagant, a hajrában elkövetett vállazása miatt sorolták vissza a főmezőny végére, ráadásul 13 pontos levonással is sújtották őt, ennek következtében pedig Sam Bennett a szerdai nap után már 68 pont előnnyel vezet a zöld trikóért folytatott küzdelemben.

„Nagyon éreztem a mai napot, megvolt a lábam a sprinthez, szépen jöttem is előre, de egy idő után már nem volt hely előttem– kezdte nyilatkozatát Sagan.Egy picit beljebb jöttem a kordontól, és ez lett a végeredmény. Visszasoroltak a csoport végére, így jó pár pontot elbuktam. De nem adom fel, harcolni fogok a zöldért."

A szlovák versenyző megbüntetésével, a Sagan által eltolt Wout van Aert is egyetért.

„Tény, hogy korán indítottam és ki kellett volna várnom egy picit, de Sagan egyértelműen hozzám ért, és emiatt egy kicsit kibillentem az egyensúlyomból. Elsőként sokkolt, amit csinált, tényleg káromkodtam, de aztán lehiggadtam, és megpróbáltam megbeszélni vele az esetet. Ő azonban durván visszaszólt, szóval itt abbamaradt a beszélgetésünk" – mondta van Aert, akit sportszerűtlen viselkedés miatt 200 svájci frankra megbüntettek a futam után.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik