Kerékpár: Wout van Aertot megműtötték, kihagyhatja a Girót

Vágólapra másolva!
2024.03.28. 20:04
Wout van Aert jó ideig biztosan nem versenyezhet újra (Fotó: Getty Images)
Megműtötték csütörtökön Wout van Aertot, így Valter Attila csapattársának indulása kérdésessé vált a Giro d'Italián, miután a kulcscsontja és több bordája is eltört, amikor szerdán bukott a Dwars door Vlaanderen egynapos országúti kerékpáros-viadalon.

 

„Egyelőre nem tudni, mikor ülhet vissza a nyeregbe. Az biztos, hogy hiányozni fog a tavaszi egynapos klasszikusokról, de bizonytalan a részvétele a májusi Giro d'Italián is” – írta közleményében az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes belga versenyzőjéről a csapata, a Visma-Lease a Bike.

A 29 esztendős Wout van Aert esélyesként indult volna a vasárnapi flandriai körversenyen és az egy héttel később esedékes Párizs–Roubaix viadalon, azonban az öt legnagyobb egynapos versenyt magában foglaló Monumentumok előtti utolsó erőpróbáján érintett volt egy nagyobb bukásban, percekig ült fájdalmak között az aszfalton, mielőtt mentővel kórházba szállították.

A holland istállónak Van Aert lenne az egyik kiemelt embere az idei első, olaszországi háromhetes versenyen, melyen – egybehangzó sajtóértesülések szerint – segítőként ott lesz a magyar bajnok Valter Attila.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik