Kerékpár: Roglic három szakaszt megnyerve diadalmaskodott a Tirrenón

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 16:29
null
Primoz Roglic győzött a Tirren–Adriaticón (Fotó: Getty Images)
Valter Attila csapattársa, a háromszoros Vuelta-győztes szlovén klasszis, Primoz Roglic diadalmaskodott a Tirreno–Adriatico országúti kerékpáros-körversenyen, amelynek utolsó szakaszát a belga Jasper Philipsen nyerte. Valter összetettben a 37., míg Fetter Erik a 101. helyen zárt.

 

A San Benedetto del Trontóból induló, s ugyanitt végződő 154 kilométeres szakaszon már az első hegyi részhajrá, a Cossignano előtt kialakult a nyolcfős szökevénycsoport, amely szinte a legvégéig tartotta előnyét. A Cossignanónál az olasz Lorenzo Fortunato, míg a 110 kilométer megtétele után esedékes sprintrészhajránál a dán Mikkel Frölich Honoré ért át elsőként az ellenőrzőponton.

A mezőny nagyjából 50 kilométerrel a vége előtt egy perc alá húzta a lemaradását, de a szökevények rendkívül jól tartották magukat, innentől alig-alig csökkent a különbség, 25 és 35 másodperc között ingadozott. Hét és fél kilométer volt hátra, amikor először kúszott 15 másodpercen belülre, s három, amikor teljesen elröppent a differencia.

A teljes mezőny együtt tekert tehát a cél felé, hatalmas hajrá vette kezdetét, amelyből az Alpecin-Deceuninck bringása, a belga Jasper Philipsen került ki győztesen. Valter Attila csapattársa, a negyedik, az ötödik és a hatodik szakaszt egyaránt megnyerő szlovén klasszis, Primoz Roglic a győztessel azonos idővel ért célba, így összetettben ő lett a bajnok – Tirreno–Adriaticón karrierje során második alkalommal.

Fetter Erik azonos idővel az 56., míg Valter Attila a 74. helyen érte célba – utóbbi a 37., előbbi a 101. lett összetettben.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
TIRRENO–ADRIATICO
7. szakasz (San Benedetto del Tronto–San Benedetto del Tronto, 154 km)

1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin–Deceuninck) 3:32:36 óra
2. Dylan Groenewegen (holland, Team Jayco AlUla) azonos idővel
3. Alberto Dainese (olasz, Team DSM) a. i.
...58. Fetter Erik (Eolo-Kometa) a. i.
...76. Valter Attila (Jumbo-Visma) a. i.

ÖSSZETETT
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 28:38:57 óra
2. Joao Almeida (portugál, UAE Team Emirates) 18 mp h.
3. Tao Geoghean Hart (brit, Ineos Grenadiers) 23 mp h.
…37. Valter Attila (Jumbo-Visma) 17:26 p h.
…101. Fetter Erik (Eolo-Kometa) 59:36 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik